Çocuğumu Ev Kazalarına Karşı Nasıl Koruyabilirim

Çocuğumu Ev Kazalarına Karşı Nasıl Koruyabilirim

Kategoriler: Haberler
Cepokul

Ebeveynlerin çocuğumu ev kazalarına karşı nasıl koruyabilirim düşüncesi vardır. Basit bir düzen sayesinde çocuğunuzun başına gelebilecek en basit tehlikeyi önlemiş olabiliriz. Evinizin ortamını kendimize göre değil çocuklarınızı düşünerek dekore edilmelidir. çocuklarda emekleme ile başlayan ev kazaları, belirli bir döneme kadar devam edebilir. Bebekler yeni hareketlenmeye başladıklarında her tarafı gezmek karıştırmak isterler.

Bu yüzden eşyalarımızı bebeğin hareketlenme döneminde onu koruyabilmek adına daha çok özenli olmalıyız. Koltuklarımızı pencere kenarlarından uzak tutmalı, başını çarpabileceği keskin ve sivri kenarları olan eşyalarımıza koruyucu kitler kullanmalıyız. üzerine düşürebileceği kütüphane gibi raflı dolapları da duvara sabitlemeliyiz. Çekmece ve dolap kapılarını güvenli hale getirmeliyiz. Ağzına alabileceği küçük parçalara çok dikkat edilmesi gerekir. Olabildiğince ortada bırakılmamalıdır ki boğulmalara sebebiyet verebilir. Açık olan prizleri, priz kapatıcı ile kapatılmalıdır. Etrafta kayganlık sağlayacak temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır.

Hızlı hareket etmek istedikleri için düşmelerine, yaralanmalara sebep olacaktır. Balkon kapılarına, pencerelere çocuk güvenlik kilidi takılmalıdır. Çocuklarımızı olabildiğince yalnız bırakmamaya dikkat etmeliyiz. Çocuk odalarını düzenlerken yatağında düşmesini engelleyecek bariyerler bulundurulmalıdır. Odasında çabuk toz tutabilen, tekerlekli ve ya sallanan eşyaları bulundurmamak ta fayda vardır. Evinizin, en tehlikeli yeri olabilen mutfak daha küçük yaş grubuna sahip olan çocuklarınız için daha dikkat ve uyanıklık ister. Mutfak dolaplarına da çocuk kilitleri takılmalıdır.

Mutfak masalarına bebeğinizin ulaşabileceği yerlerine sivri uçlu ve kırılabilecek cam eşyalar bırakılmamalıdır. Bebeğinizin yetişemeyeceği yerleri dikkatli bir şekilde belirleyip tehlikeli eşyalarınızı oralara kaldırabilirsiniz. Genellikle çekmeceleri karıştırmak bebeklerin çok hoşuna gider. Fırın ve ocak bölümüne de dikkat etmeliyiz. Yemek yaparken bebeğinizi ocağın çevresinden uzak tutmalıyız.

Etrafında sıcak su, tencere bırakılmamalıdır. Çakmak gibi yanıcı eşyaları ulaşamayacağı yerlere kaldırılmalıdır. Balkonlarda üzerine çıkabileceği sandalye tabure gibi eşyaların bulunması büyük bir tehlike uyandırır. Bahçeniz de havuzunuz var ise güvenlik kitleri uygulanmalıdır. Herhangi bir böceklenmeye karşı bahçenizi belli aralıklarla ilaçlama gerekebilir. Hayatımızın en önemli yerlerinde olan çocuklarımızın güvenliği için onları asla yalnız bırakmamalıyız.


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar