Kategoriler: 8. Sınıf Matematik, Matematik

Bu yazımızda Dik Prizmalar konusu ile ilgili online testler bulabilirsiniz. Testleri çözmeden önce Geometrik Cisimler ders notları konumuza da bakmanızı tavsiye ederiz.
8. Sınıf Geometrik Cisimler Ders Notları

Dik Prizmalar Online Testler

8. Sınıf Dik Prizmalar Test 1

Başla

Tebrikler - 8. Sınıf Dik Prizmalar Test 1 adlı sınavı başarıyla tamamladınız.

Doğru Sayınız: %%SCORE%% - Soru Sayısı: %%TOTAL%%.

Aldığınız Puan: %%PERCENTAGE%%

Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
678910
Son
Geri dön

8. Sınıf Dik Prizmalar Test 2

Başla

Tebrikler - 8. Sınıf Dik Prizmalar Test 2 adlı sınavı başarıyla tamamladınız.

Doğru Sayınız: %%SCORE%% - Soru Sayısı: %%TOTAL%%.

Aldığınız Puan: %%PERCENTAGE%%

Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
6789Son
Geri dön

Bu yazılarda ilginizi çekebilir



] }

Soru: Aşağıda bir kare dik piramidin açınımı verilmiştir. Açınımı verilen kare dik piramidin çevresi 36 cm ve piramidin yan yüzlerinden birinin çevresi 16 santimetredir. Buna göre kapalı hâldeki kare piramidin ayrıt uzunlukları toplamı kaç santimetredir?
A) 32    B) 36    C) 40    D) 44

Soru: Aşağıda; yarıçapı 8 cm, yüksekliği 30 pi santimetre olan dik silindir biçimindeki bir kutu verilmiştir. Kutunun alt tabanı üzerinde işaretlenen A noktası ile üst tabanı üzerinde işaretlenen B noktası aynı düşey doğru üzerindedir. Defne, bu silindirin A noktasına kırmızı bir kalem yerleştirip silindiri saat yönünün tersine doğru bir tam tur döndürmüştür. Böylece silindirin yanal yüzeyi boyunca A noktasından B noktasına kadar kırmızı bir çizgi oluşmuştur. Buna göre, silindir üzerine çizilen kırmızı çizginin uzunluğu kaç santimetredir?
A) 34 pi    B) 48 pi    C) 40 kök 2 pi    D) 45 pi

Soru: Mehmet, yapı malzemeleri satan bir mağazadan monte edilmemiş (demonte) şekilde satılan bir duvar rafı satın almıştır. Raf için kullanılacak tahta parçaları aşağıdaki gibidir. Yandaki şekilde, bu tahta parçalarıyla yapılan raf gösterilmiştir. Bu rafın ortasında kalan bölge bir kare dik prizmadır. Buna göre bu rafın içine kalınlıkları 4 cm olan kitaplardan şekilde gösterildiği gibi yan yana g fazla kaç tane yerleştirilebilir?
A) 17    B) 16    C) 15    D) 14

Soru: Bir ayakkabı dolabının içine yapılan bölmeler için Şekil-1'deki gibi her birinin kalınlığı 6 cm olan dikdörtgenler prizması biçimindeki özdeş raflar kullanılmıştır. Kullanılan rafların tamamı aralarında hiç boşluk kalmayacak biçimde Şekil-2'deki gibi üst üste dizilerek kare dik prizma biçiminde bir yapı oluşturulmuştur. Buna göre dolap bölmeleri için kaç tane raf kullanılmıştır?
A) 12    B) 15    C) 16    D) 20

Soru: Geometri tahtası, tahta bir zemin üzerine eşit aralıklarla yerleştirilmiş çivilerden oluşmaktadır. Yukarıdaki geometri tahtasında, üçgen bir dik prizmaya ait yan yüzeyler renkli paket lastikleri ile gösterilmiştir. Buna göre, hangi renk paket lastiği ile sınırlanan bölge bu üçgen dik prizmanın herhangi bir yüzü olamaz?
A) Kırmızı    B) Mavi    C) Yeşil    D) Mor


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar