TYT YKS Sistemi Nasıl Olacak?

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Sınava Nasıl Hazırlanmalıyım?

YKS ve TYT sınavlarına hazırlanan bütün arkadaşlarımızın bildiği üzere, sınav dönemi olarak adlandırdığımız bir süreç var. Bu süreç rakiplerle yarıştığımız, bolca stresli ve yorucu bir dönemdir. Bu yüzden bu dönemi çokça iyi değerlendirmemiz ve aldığımız verimi en üst seviyelere çıkarmamız gerekmektedir. “Çalışmalardan aldığımız verimi nasıl en üst seviyelere çıkarırız?” diye soran arkadaşlarımızı duyuyor gibiyim. Bu sorunun cevabını şu şekilde verebiliriz: “Bilinçli çalışarak!“.

Nasıl bilinçli çalışırız?

Sınavın ehemmiyetinin erkenden farkında olursak bilinçli çalışma fırsatını yakalayabiliriz. Bir takım arkadaşlarımız kendisine bir çalışma programı belirlemiş ve o çalışma programları doğrultusunda hedefine doğru ilerlemektedir. Bu arkadaşlarımızın doğru yolda olduğunu söylemek durumundayım. Çünkü kendimize bir yol haritası çizmezsek yolun sonunun nereye varacağını kestiremeyiz ve kitapların arasında kaybolabiliriz. Bu da bizi yavaşlatır ve derslerden aldığımız verimi azaltır. Siz hala çalışma programınızı hazırlamadınız mı? O zaman sizler için uzman rehberlikçi hocalar ile görüşerek hazırlanan YKS-TYT Çalışma Programlarını inceleyebilirsiniz.

Çalışma Yöntemi Nasıl Olmalı?

Bir diğer değinmek istediğim konu ise çalışma yöntemidir. Herkesin kendine göre bir çalışma yöntemi vardır. Kimisi sessiz ortamda çalışmayı sever, kimisi daha sesli ortamlarda çalışmaktan zevk alır. Kimileri evde daha rahat çalışır, kimileri ise kütüphane ortamlarında yarışır. Nerede çalışırsak çalışalım, ders çalışırken bir hususa çok önem vermemiz gerekmektedir. Nedir o önemli husus? Konu başlıkları… Bir derse çalışırken konudan önce konu başlıklarını ezberlememiz gerekmektedir. Eğer konu başlıklarını bilmezsek nerede olduğumuzu ve nereye gittiğimizi bilemeyiz. Bazı konuları aslında bildiğimizi sanırız fakat bilmeyiz veya yarım biliriz. O yüzden ders çalışmadan önce o dersin konu başlıklarını bir yere yazmamız bizim için çok önemlidir. Aynı zamanda hazırlanılan bu sınavları çok iyi tanımamız gerekmektedir. Girilecek olan ilk oturum hakkında “TYT’de kaç soru çıkacak? Hangi derslerden kaç soru gelecek? Hangi konulardan sorular gelecek?” gibi soruları kendimize sıkça sormalıyız. TYT sınavı için sorduğunuz soruların cevaplarını TYT Konuları ve Soru Dağılımı yazısına tıklayarak bulabilirsiniz. Daha sonra ise ikinci oturum olan YKS sınavı için “Kaç soru gelecek? Derslere göre soru dağılımı nasıl? Hangi saatlerde olacak?” tarzında soruların cevaplarını öğrenmeliyiz. Bu soruların cevapları için ise AYT Konuları ve Soru Dağılımı yazısına tıklayarak bulabilirsiniz. Bu sınavları ne kadar iyi tanırsak üstesinden o kadar kolay gelebiliriz.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar