CATIA Nedir, Nerelerde kullanılır?

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

CATIA (Computer Aided Three-Dimensional Interactive Application) Fransız firma Dassault Systèmes tarafından üretilmiştir. Bilgisayar Destekli Üç Boyutlu Interaktif Kullanım şeklinde Türkçeye çevirilen CATIA, CAD/CAM tabanlı profesyonel bir modelleme yazılımıdır. Bu yazılım, bilgisayar tabanlı tasarım ve bilgisayar tabanlı üretimde yaygın olarak kullanılan bir bilgisayar programıdır. Hemem hemen her sektörde olmakla beraber otomotiv firmaları, uçak imalat firmaları ve diğer simülasyon sektörlerinde olan tüketiciye hizmet etmektedir. Bu yazılım, üretilmesi planlanan ürünlerin, üretim süreci boyunca tasarlanan süreçlerin sanal ortamda gerçekleştirilebilmesine çözüm olmaktadır. CATIA uygulaması; endüstriyel ürünlerin tasarımı, teknik analizi ve imalatını son derece pratik, kolay ve güvenilir yapan üst düzey  bir bilgisayar yazılımıdır. Bu yazılım, içerisinde bulundurduğu üstün komut ve özellikler sayesinde ülkemizde CAE (bilgisayar destekli mühendislik) konusunda sıklıkla başvurulan programlardan birisidir. Sadece bir tasarım programı olmayan CATIA, içerisinde bulundurduğu ek fonksiyonlar sayesinde tasarımın başlangıcından üretim aşamasına kadar her safhada tüketiciye destek verir.

Üç Boyutlu Çözümler ve Sanal Gerçeklik

Etkileşimli Sanal Gerçeklik sistemleri, bireyi gerçek dünyada ve çevre içerisinde hissettiren ve kullanıcı ile etkileşim sağlayarak sanal ortamda kişi/cihaz/makine ile etkileşimi mümkün kılan 3 boyutlu görselleştirme çözümleridir. Bu uygulamalar aracılığıyla 3D modeller ve ortamlar, kullanılan yazılım ve donanımların da desteğiyle, tüketicilere görsel, işitsel ve dokunsal olarak hitap eder hale gelir. Sanal gerçeklik uygulamaları bir yandan turistik amaçlı kullanılırken bir yandan da uluslararası ameliyatlara imkan sağlamaktadır. InfoTRON haziran 1994’te yüksek teknolojiye dayalı çözümler ve hizmetler üretmek niyetiyle Tarcan Kiper ve Burak S.Pekcan tarafından kurulmuştur. Özellikle Türk Endüstrisine ve dünyanın çeşitli yaratıcı kuruluşlarına hizmet etmekte ve tüketiciye çözümler üretmektedir.

InfoTRON tüketicilere en iyi çözümü, en kısa sürede sunmak için gerekli  donanım ve yazılım teknolojilerini bünyesinde bulundurmaktadır ve bünyesinde birçok yüksek teknolojileri barındırmaktadır. InfoTRON çeşitli personel eğitimleri sayesinde teknolojisini sürekli yeniliyor. Bu da firmanın günden güne gelişim göstermesine katkıda bulunuyor. infoTRON firmasının çözüm ve hizmet çeşitliliği; endüstriyel tasarım, mühendislik, 3d printing, tersine mühendislik, CAD/CAM gibi ürün geliştirme teknolojilerinden yazılım geliştirme, danışmanlık, ve ürün yaşam döngüsü yönetimi (Dassault Systemes–PLM), ve sanal gerçeklik, simülasyon sistemlerine yönelik gerçek-zamanlı sistem ve yapıların kurulmasına kadar geniş bir yelpazeden oluşmaktadır.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar