Açı Kavramı ve Doğruda Açılar Çözümlü Sorular ve Testler


Kategoriler: 9. Sınıf Matematik, Matematik, Tyt Matematik, Üçgenler, Üçgenlerde Temel Kavramlar

Online testlerin altında konuyu özetleyen Açı Kavramı ve Doğruda Açılar çözümlü soruları yer almaktadır. Testleri çözmeye başlamadan önce çözümlü sorulara bakmanızı tavsiye ederiz.

Açı Kavramı ve Doğruda Açılar Test 1

Başla

Tebrikler - Açı Kavramı ve Doğruda Açılar Test 1 adlı sınavı başarıyla tamamladınız.

Doğru Sayınız: %%SCORE%% - Soru Sayısı: %%TOTAL%%.

Aldığınız Puan: %%PERCENTAGE%%

Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
678910
11121314Son
Geri dön

Açı Kavramı ve Doğruda Açılar Çözümlü Sorular



] }

Soru: Birbirine paralel AB ve CD doğruları ile bunları kesen EFK doğrusu veriliyor. CFK açısının ölçüsü 2x, FEB açısının ölçüsü 4x + 30 ve EFD açısının ölçüsü alfa olmak üzere alfanın kaç derece olduğunu bulunuz.

Soru: Birbirine paralel olan AB ve DE ışınları ile bu ışınların başlangıç noktalarından çizilen BC ve CD doğru parçaları veriliyor. ABC açısının ölçüsü yüz derece ve CDE açısının ölçüsü de yüz yirmi derecedir. Yukarıda verilen bilgilere göre BCD açısının ölçüsü kaç derecedir.

Soru: Birbirine paralel olan AB ve DE ışınları veriliyor. Ayrıca bu ışınların başlangıç noktalarını zikzak olarak birleştiren BKD ve BCD açıları çiziliyor. Ayrıca BC ve DC doğru parçaları açıortaylardır. BKD açısının ölçüsü alfa ve BCD açısının ölçüsü beta olmak üzere alfa artı beta yüz yirmi altı derece olduğuna göre alfa kaç derecedir?

Soru: Birbirine paralel BA, FT ve DE ışınları veriliyor. Ayrıca dışarıdaki sabit bir noktadan bu ışınların başlangıç noktasına CB, CF ve CD doğru parçaları çiziliyor. CF, BCD açısının açıortayıdır. CBA açısının ölçüsü yüz otuz derece ve CDE açısının ölçüsü yüz altmış derece olarak veriliyor. Yukarıda verilenlere göre x eşittir CFT açısı kaç derecedir?

Soru: Şekilde verilen bir şehir krokisinde, Gazi, Mustafa ve Kemal Caddeleri birbirlerine paraleldir. A noktasından Gazi Caddesi üzerinde yola çıkan Ebru yolundan 78° saparak Akdeniz sokağında ilerliyor. Mustafa Caddesi üzerinde markete uğradıktan sonra geriye doğru yürüyüş yolundan 40° saparak İleri sokaktan ilerleyerek Kemal Caddesi üzerindeki evine ulaşıyor. Buna göre, Akdeniz Sokak ile İleri Sokak arasındaki açı kaç derecedir?


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar