Üçgende Açılar Çözümlü Sorular ve Testler


Kategoriler: 9. Sınıf Matematik, 9. Sınıf Testleri, Matematik, Testler, Tyt Matematik, Tyt Testleri, Üçgenler, Üçgenlerde Temel Kavramlar

Testlerin altında Üçgende Açılar Çözümlü Sorular bulunmaktadır. Testleri çözmeye başlamadan önce çözümlü sorulara bakmanızı tavsiye ederiz. Soruları çözmekte zorlanıyorsanız “Üçgende Açılar Konu Anlatımı” içeriğimize göz atabilirsiniz.

Üçgende Açılar Test 1

Başla

Tebrikler - Üçgende Açılar Test 1 adlı sınavı başarıyla tamamladınız.

Doğru Sayınız: %%SCORE%% - Soru Sayısı: %%TOTAL%%.

Aldığınız Puan: %%PERCENTAGE%%

Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
678910
1112Son
Geri dön

Üçgende Açılar Çözümlü Sorular

Üçgenin Temel Elemanları: Doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren doğru parçalarının oluşturduğu geometrik şekle üçgen denir. A, B, C noktaları üçgenin köşeleri, BAC, CBA, ACB üçgenin iç açıları, [AB], [BC], [AC] üçgenin kenarları; üçgenin temel elemanlarıdır.

Üçgenin Yardımcı Elemanları: Bir üçgenin kenarortayı, açıortayı ve yüksekliği üçgenin yardımcı elemanlarıdır. Bir üçgenin herhangi bir köşesini, karşı kenarın oda noktasıyla birleştiren doğru parçasına üçgenin bu kenarına ait kenarortayı denir. [BC] kenarına ait kenarortay  Va ile gösterilir. Bir üçgenin bir köşesinden karşı kenara indirilen dik doğru parçasına üçgenin o kenarına ait yüksekliği denir. [BC] kenarına ait yükseklik ha ile gösterilir. Bir üçgenin herhangi bir iç açısının iki eş parçaya ayırarak köşeyi karşı kenara birleştiren doğru parçasına üçgenin iç açıortayı denir. A açısına ait açıortay nA ile gösterilir.

Kenarlarına Göre Üçgenler: Kenar uzunlukları birbirinden farklı olan üçgenlere çeşit kenar üçgen denir. Herhangi iki kenarının uzunluğu eşit olan üçgenlere ikizkenar üçgen denir. Tüm kenar uzunlukları birbirine eşit olan üçgenlere eşkenar üçgen denir.

Açılarma Göre Üçgenler: Tüm açıları dar açı olan üçgenlere dar açık üçgen denir. Bir açısı 90° olan üçgenlere dik (açılı) üçgen denir. Bir açısı geniş açı olan üçgenlere geniş açılı üçgen denir.

  • Bir üçgenin iç açılarının ölçüleri toplamı yüz seksen derece, dış açılarının ölçüsü ise üç yüz altmış derecedir.
  • Bir üçgende bir dış açının ölçüsü, kendisine komşu olmayan diğer iki iç açının ölçülerinin toplamına eşittir.
  • Bir iç bükey dörtgende dörtgenin içe büküldüğü alfa açısının ölçüsü, diğer üç iç açının ölçülerinin toplamına eşittir.
  • Bir üçgende komşu iki iç açıortayın kesişimiyle oluşan açının ölçüsü, diğer iç açının yarısının 90 derece fazlasıdır.
    Yani alfa = 90 + m(A) / 2 dir.
  • Bir üçgende komşu iki dış açıortayın kesişimiyle oluşan açının ölçüsü, 90 dereceden diğer iç açının yarısının çıkarılmasıyla bulunur.
    alfa = 90 – m(A) / 2 dir.
  • Üçgende komşu bir iç açıortay ile bir dış açıortayın kesişimiyle oluşan açının ölçüsü, diğer açının ölçüsünün yarısına eşittir.
    Yani alfa = m(A) / 2 dir.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar