6. Sınıf Doğal Sayılarla İşlemler Testleri


Kategoriler: 6. Sınıf Matematik, Matematik

6. Sınıf Doğal Sayılarla İşlemler Test 1 (Yeni Nesil)

Başla

Tebrikler - 6. Sınıf Doğal Sayılarla İşlemler Test 1 (Yeni Nesil) adlı sınavı başarıyla tamamladınız.

Doğru Sayınız: %%SCORE%% - Soru Sayısı: %%TOTAL%%.

Aldığınız Puan: %%PERCENTAGE%%

Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
678910
11121314Son
Geri dön



] }

Soru: Bir büyük şehirde otobüs, metrobüs, metro vb. gibi ulaşım araçları için; 3 geçişlik kartlar 5 TL, 5 geçişlik kartlar 7 TL fiyatla satılmaktadır. Toplam 30 geçiş yapan bir vatandaşın elindeki iki karttan her ikisi de en az birer defa kullanılmıştır. İki farklı türdeki kartlardaki geçiş hakları tamamen bittiğine göre, bu geçişlerin toplam maliyeti kaç TL olabilir?
A) 36 B) 39 C) 41 D)46

Soru: Bir kişi internette oturduğu sitesinin görünümünü kuşbakışı görmek için Google Earth programına giriyor. Ekranda yandaki görünüm çıkıyor. (+) butonuna her basışta sitenin görüntüsünün büyüklüğü iki katına çıkarken (-) butonuna her basışta sitenin görüntüsünün büyüklüğü yarıya düşüyor. Bu kişi ekrandaki ilk görüntüye göre(+) butonuna 4 kez basarsa elde edilen site görüntüsünün büyüklüğü, ilk görüntüye (-) butonuna 3 kez basarsa elde edilen site görüntüsünün büyüklüğünün kaç katı olur?
A) 128 B) 64 C) 32 D) 16

Soru: Youtube'da bir video ekranı yanda gösterildiği durumda iken videonun ne kadarının izlendiğini kırmızı kalın çizgi ifade ederken ekranın sağındaki 2.15 videonun bitmesine 2 dakika 15 saniye kaldığını göstermektedir. Aşağıda bir kişinin aynı videoyu izlerken yaşadığı iki durum yer almaktadır. 2. durumdaki kırmızı çizginin uzunluğu, 1. durumdaki kırmızı çizginin uzunluğunun 4 katı olduğuna göre, bu videonun tamamının süresi aşağıdakilerden hangisidir?
A) 4 dakika 16 saniye B) 4 dakika 20 saniye
C) 4 dakika 22 saniye D) 4 dakika 6 saniye

Soru: Dört soruluk bir sınavda soruların puan değerleri 1, 2, 3 ve 4'tür. Her bir puan değeri sadece bir soruya ait ve hiçbir sorunun puan değeri soru numarası ile eşit değildir. Örneğin; 3. sorunun puan değeri 3 olamaz. Aşağıda Sevim, Miray, Ayşe ve Nihan'ın yazılı kağıtlarının üzerinde doğru verdikleri cevaplar için (onay) işareti, yanlış verdikleri cevaplar için (X) işareti konulmuştur. Sınav sonuçları açıklandığında;
* Miray, en yüksek puanı almıştır.
* Nihan'ın notu Sevim'in notundan daha fazladır.
Buna göre, Ayşe'nin puanı kaçtır?
A) 5   B) 3   C) 6   D) 4


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar