Instagram Lite Nedir?

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Ders çalışmaktan sıkılan gençler kendilerini Instagram’a atıyor. Matematik, Türkçe, Fizik, Kimya ve diğer tüm dersleri çalıştıktan sonra dinlenmeyi hak ediyorlar. Instagram’da zaman geçirip kafalarını dağıtıyorlar. Esosyal.org sitesi blogunda yazan bilgilere göre Instagram hakkında bazı bilgiler paylaşıldı. Bu durumlara içerikte göz atacağız.

Instagram hepimizin kullandığı, oldukça geniş ve popüler bir kitleye sahip olan sosyal medya platformudur. Birçoğumuz gününün büyük bir kısmını Instagram’da gezerek geçirmektedir. Peki ya telefonunda yeterli saklama alanı olmayanlar?

Öncelikle Facebook buna bir çözüm aramıştır. Bu aramanın sonucunda telefonundaki saklama alanı az olan kullanıcılar için Facebook Lite’ı piyasa sunmuşlardır. Instagram da bu uygulamayı örnek alarak Instagram Lite’ı yapmışlar. Instagram Lite daha hızlı kullanmak ve telefonunda daha az veri taşımak isteyenler için doğru adres. Bu uygulama Facebook’un bünyesinde bulunmakta.

Instagram Lite Ne Kadar Yer Kaplar ve Ne İşe Yarar?

Instagram’ın ana uygulaması 32 MB olmasına rağmen Instagram Lite ise sadece 573 kilobayttır. Bu sayede internete bağlanmakta sorun yaşayan ve telefonu eski sürüm olan kullanıcılar Instagram’a daha rahat ulaşım sağlayabilir. Instagram sürekli kullanıcılara gönderdiği yeni güncellemelerle kullanıcıların cihazlarının daha çok enerji harcamasına sebep oluyordu.

Bu durumda kullanıcı cihazlarının şarjı çok daha hızlı bir şekilde tükenmektedir. Kullanıcının cihazı sorun olmasa dahi hepimiz biliyoruz ki internete erişiminiz olmadan Instagram’a giriş yapmak mümkün değil. Instagram, Instagram’ın Lite’a göre çok daha fazla internet harcaması tercih edilmesi için gerekli sebeplerden biridir. Instagram, bu sebepten ötürü kullanıcılarını kaybetmemek adına böyle bir yola başvurmuştur.

Instagram Ve Instagram Lite Arasındaki Farklar

Instagram’ın Instagram Lite sürümü hikayeler, fotoğraflar ve keşfet kısımlarını içerirken, bazı özellikleri Instagram’dan farklı ve eksiktir. Bu uygulamanın asıl amacı internet hızı düşürülerek geliştirdiği için kullanıcıların bu sürümde video yükleyemeyeceği ve depolama alanının yer kaplamaması için direkt mesaj kısmının olmadığını belirtmemiz gerekir.

Instagram Lite Ve Instagram Karşılaştırılması

Tabiki bahsettiğimiz bu uygulama Instagram’ın daha düşük özellikli ve daha az veri içeren hali olduğu için özellikleri de ona göre kısıtlanmıştır. Farklıdan ziyade özellikleri eksiktir. Fakat Instagram Lite kullanımının getirdiği çok büyük avantajlar vardır.

Avantajları:

  • Instagram Lite’ı telefonunuza uygulama olarak indirebilirsiniz.
  • Uygulama içinde post olarak fotoğraf paylaşabilirsiniz
  • Uygulamada hikaye paylaşabilirsiniz.
  • Hepimizin girince uzun süre çıkamadığı keşfet bu uygulamada da mevcut.
  • Başka insanların Instagram’da da olduğu gibi profil bilgilerine erişebilirsiniz.
  • Uygulama için aktivitelere erişim sağlayabilirsiniz.
  • Instagram da veya Instagram Lite’da kullanılan hesapları aynı Instagram’da olduğu gibi çoklu şekilde yönetebilirsiniz.
  • Akıllı cihazlarında Instagram’ın kapladığı standart saklama alanından çok daha az yer kaplayarak Instagram hesabınızı kullanabilirsiniz.

Gördüğünüz üzere Instagram uygulamasında yaptığınız birçok işi Instagram Lite uygulamasında da bulabilmek mümkündür. Fakat söylediğimiz gibi Instagram Lite daha az yer kaplaması için Instagram’a nazaran daha az özelliği olan bir uygulamadır.

Eksik Olan Özellikleri:

  • Bu uygulamayı yalnız Android işletim sistemine sahip bir cihazda kullanabilirsiniz. Yani İOS işletim sistemine sahip cihazınıza Instagram Lite uygulaması indirmeniz mümkün değil.
  • Hepimizin izlemeyi sevdiği Instagram’ın İGTV kısmı maalesef bu uygulamada bulunmamakta.
  • Daha çok yer kaplamaması için dm dediğimiz mesajlaşma kutusu da bu uygulamada yok.
  • Post atacağımız zaman oradaki filtreler ve düzenleme işlemleri de maalesef bu uygulamada bulunmamakta.
  • Keşfet alanı da bu uygulamada Instagram’dan farklıdır.
  • Bu uygulamayı indirdiyseniz yeni hikaye paylaşamaz ve canlı yayın açamazsınız.
  • Post olarak fotoğraf atabilirsiniz ama video paylaşamazsınız.

Instagram Lite’ı Nasıl İndirebiliriz?

Instagram Lite uygulaması diğer uygulamalar gibi uygulama marketlerinden indirilebilir. Bu uygulamaya Google Play Store veya Huawei App Gallery ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Instagram Lite’ı Tarayıcı İle Nasıl Kullanabiliriz?

Instagram Lite uygulamasını dilerseniz telefonunuzdaki tarayıcıyla da kullanabilirsiniz Bu işlemi Instagram.com a giriş yapıp ekranın sağ üst kısmında bulunan üç notaya tıklayıp ana ekrana kısayol ekleyebileceğiniz seçeneği seçmeniz yeterlidir. Bununla birlikte ana sayfanızda görebilirsiniz.

Kısaca Instagram Lite birçoğumuz için büyük kolaylık olacak bir uygulamadır. Tek problemi henüz çıkmamış olmasıdır. Çıktıktan sonra birçok insanın hayatını kolaylaştıracak. Hindistan’da bu uygulama deneme aşamasında.

Bu içerik Esosyal.org sponsorluğunda yazılmıştır.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar