Sosyal Bilgilerin Önemi, Olaylar ve Sonuçlar 5.Sınıf Sosyal


Kategoriler: 5. Sınıf Sosyal Bilgiler, Sosyal Bilgiler

Sosyal Bilgiler dersi yaşamımızda önemli bir yere sahiptir. Hayatımızın her alanında var olan toplumsal olaylara duyarsız kalamayız.

Sosyal Bilgiler dersi tarih ve kültürel alanda bilgi ve becerilerimizin gelişmesinde, bireylerin sorumlu bir vatandaş
olarak yetişmesinde önemli bir yere sahiptir. Özgür bir birey olarak ilgi, istek ve yeteneklerimizin farkına varmamızı sağlar. Öğrencilerin doğru kararlar alması, sorunları çözerken kendisini başkasının yerine koyması gibi değerler sosyal bilgiler dersi ile kazanılır.

Biz vatandaşlar olarak devletten bir takım isteklerde bulunup hakkımızı ararken bunun karşılığında yerine getirmemiz gereken sorumluluklarımızın olduğu da yine bu ders sayesinde öğreniriz.

Sosyal Bilgiler dersinde bunların dışında insan hakları, ulusal egemenlik ve demokrasi gibi kavramları tanırız. Yaşamımızı demokratik kurallar çerçevesinde düzenlemeyi öğreniriz.

Yaşadığımız dünyayı daha iyi tanırız. Benzer ve farklı yönlerimizin farkında oluruz. Ülkemizi ve dünyayı ilgilendiren
konularda fikirler üretebiliriz.

Olaylar ve Sonuçları

Her gün çevremizde (evde, okulda, sokakta) birçok olayla karşılaşıyoruz. Bir olay kişileri farklı şekillerde etkileyebilir. Bu durum insanların duygu, düşünce, kültür ve beklentilerinin farklı olmasından kaynaklanmaktadır.

Örneğin; “Yaşadığımız mahalleye geçen yıl alışveriş merkezi açıldı. Alışveriş merkezinin açılmasıyla o mahallemizin dokusu da değişmeye başladı. Mahallede yeni bir park için çalışmalar başladı. Alışveriş merkezinin içinde marketler, lokantalar ve kafeler yer almakta dolayısıyla mahalleli eğlenceli zaman geçirebilecek.

Olayları tek bir nedenle açıklamak doğru değildir. Olayın neden meydana geldiğini tam olarak öğrenmek istiyorsak, öğrendiğimiz ilk nedenle yetinmemeliyiz. Olayın başka nedenlerinde olabileceği düşünülerek bunları ortaya çıkaracak sorular sormalıyız.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar