Çift Terapisi Alanında Uzman İsimler Medyland’de

Çift Terapisi Alanında Uzman İsimler Medyland’de

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Bireysel terapi ve çift terapisi sağlıklı bir ruh sağlığı ve sağlıklı ilişki açısından günümüzde olmazsa olmaz kabul edilmektedir. Ruh sağlığının dengeli olması kişinin sosyal ilişkilerinde, iş hayatında ve özel hayatında çok önemlidir. Bu nedenle çocuk psikiyatrisi ve çift terapisi için başvuran kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Online randevu platformu olan Medyland tıbbın farklı alanlarında hizmet veren doktorların buluşma noktasıdır. Siz de çocuk psikiyatrisi Ankara ve çift terapisi Ankara gibi lokalizasyon açısından özelleştirilmiş aramalar yaparak Medyland’deki uzman doktorlar arasından, alanında uzman isimlere erişebilirsiniz. Bulunduğunuz lokasyona en yakın ve alanında en başarılı isimlere ilişkin detaylı bilgilere ulaşabilir, Medyland üzerinden randevunuzu hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

Sayfa: https://www.medyland.com/cocuk-psikiyatrisi/ankara

Çift Terapisi Neden Önemlidir?

Günümüzde çiftler ve aile bireyleri arasında yaşanan sorunların temel nedeni iletişimsizliktir. Tek iletişim şeklinin kavga ve tartışma olduğu ortamlarda bireylerin kendini değersiz ve mutsuz hissetmesi sık karşılaşılan bir durumdur. İlişkide çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan küçük çatlaklara göz yumulması halinde, zaman içinde kişiler arasında geri dönüşü olmayan hasarlar ortaya çıkar. Boşanma süreci ve aile içi şiddet davalarının giderek arttığı günümüz dünyasında çift terapisi giderek daha önemli bir hale gelmektedir.

Çift Terapisi Nedir?

Çift terapisi aynı zamanda ilişki danışmanlığı ya da evlilik terapisi olarak adlandırılan bir süreçtir. Çiftlerin birbirini daha iyi anlaması ve üstesinden gelemedikleri ya da tekrarlayan sorunlarla başa çıkması ya da ilişkilerinden elde ettikleri tatmini artırması için çift terapisine başvurulabilir.

Çift terapisi kapsamında farklı yaklaşım teknikleri uygulanabilir. Uzman terapistler kendilerine başvuruda bulunan kişilerin hedeflerini belirler. Her bir bireyin diğer insanlarla kurduğu ilişkiler, duygusal tatmin ve ruh sağlığı açısından çok önemlidir. Çift terapisinin amacı, çiftler arasında yaşanan sıkıntılı ve zorlu süreçleri düzenlemektir.

Sayfa: https://www.medyland.com/cift-terapisi/ankara

Çift Terapisi Yöntemleri

Çift terapisi yöntemleri, çiftin gereksinimlerine ve terapistin yaklaşımına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan üç farklı çift terapisi yöntemi vardır.

Bilişsel Davranışçı Terapi: Bilişsel davranışçı terapi, çiftlerin düşünce kalıplarının ve davranışlarının değiştirilmesine odaklanır. Çiftlerin olumsuz düşüncelerini tanımlamasına, bunları daha yapıcı ve olumlu düşüncelerle değiştirmesine yardımcı olan bir süreçtir. Bunun yanı sıra bilişsel davranışçı terapi; iletişim becerilerini geliştirme ve ilişkilerdeki olumsuz kalıpları kırma konusunda da etkiye sahiptir.

Duygusal Odaklı Terapi: Çiftlerin duygusal bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan duygusal odaklı terapi, çiftlerin birbirlerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlamasına ve duygusal olarak daha yakınlaşmasına imkan verir. Bu süreçte terapist çiftlerin birbiriyle daha derin bir bağlantı kurmasına yardımcı olarak, empati becerilerinin gelişmesine destek olur.

Çözüm Odaklı Terapi: Çiftlerin sorunları yerine bu sorunların çözümlerine odaklanmayı hedefleyen çözüm odaklı terapi, çiftlerin güçlü yönlerini ve başarılı çözümleri keşfetmesine yardımcı olan bir süreçtir. Süreç içerisinde terapist çiftlerin geleceğe odaklanmasına ve daha iyi ilişkiler kurması için stratejiler geliştirmesine yardımcı olur.

Kimler Çift Terapisinden Yararlanabilir?

İlişkilerinde çeşitli sorunlar yaşayan ya da daha sağlıklı ilişkiler kurmak isteyen herkes çift terapisinden faydalanabilir. Çift terapisi son derece yaygın bir kullanım alanına sahip olup tüp psikiyatrik bozukluklarda pek çok farklı yöntemler birlikte uygulanabilir.

  • Evlilik problemleri,
  • Davranış bozuklukları,
  • Depresyon ve anksiyete içeren duygusal bozukluklar,
  • Boşanma durumu,
  • Yas, kayıp ve travmalar,
  • Ebeveynlik becerileri,
  • Göç eden ailelere destek,
  • Travma sonrası destek,
  • İş sorunları,
  • Ekonomik problemler gibi pek çok farklı durumda çift terapisine başvurulması mümkündür. Bazı durumlarda süreç ilaçla tedaviyle desteklenebilir.

Çift Terapisi Nasıl Yapılır?

Çift terapisi farklı yöntemlerle uygulanabilir. Bazı uygulamalara bakıldığında çiftlerin her biri ya da her ikisi terapiye tek tek katılım sağlayabilir. Bununla birlikte duruma göre değişmekle birlikte çift terapisi seans şeklinde yapılabilir. Günümüz dünyasında kadın erkek ilişkilerinde çiftlerin birbirinden beklentileri değişmekte, zaman zaman profesyonel yardım alınması gerekliliği gündeme gelmektedir.

Çift terapisinde pek çok çift genel olarak birbirleriyle geçinemediklerini ve sürekli olarak tartıştıklarını dile getirirler. Bu doğrultuda kişiler ortak kararlarıyla ya da çocuklarıyla birlikte başvuruda bulunabilirler.

Çift terapilerinde kimin haklı ya da kimin haksız olduğu gibi noktalara odaklanılmaz. Evlilik terapistinin herkese eşit mesafede durması önemlidir. Kişilerin ilişkilerinde üstlendiği roller ve iletişim tarzı gözlemlenir. Çift terapisi sırasında ilişkilerdeki güçlü yanlar ve zorluklar yaşanan alanlar rahatça tespit edilebilir.

Çift terapisi sırasında terapist, çiftin sorunlarını ve ihtiyaçlarını anlamaya yönelik değerlendirme yaparak çiftin iletişim tarzındaki, ilişkisindeki sorunları ve beklentileri tespit eder. Böylece terapinin ilerleyişine ilişkin temel bilgilere ulaşılır.

Çiftle birlikte hedef belirlenerek çiftin ilişkisinin iyileştirilmesine, sorunların çözülmesine ve daha sağlıklı bir iletişim kurulmasına odaklanılır. Terapi oturumları sırasında çiftler ilişkilerini ve sorunlarını terapist eşliğinde ele alırlar. İletişim becerilerinin geliştirilmesine, olumsuz kalıpların değiştirilmesine ve çift arasındaki bağın güçlendirilmesine yönelik stratejiler uygulanır. Terapi sürecinde kaydedilen ilerleme mutlaka değerlendirilmelidir. Çiftin terapiye nasıl yanıt verdiği ve ilişkideki değişiklikleri terapist yakından izler.

Site: https://www.medyland.com/



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar