Kategoriler: 8. Sınıf Matematik, Matematik

Bu yazımızda Dik Piramit konusu ile ilgili online testler bulabilirsiniz. Testleri çözmeden önce Geometrik Cisimler ders notları konumuza da bakmanızı tavsiye ederiz.
8. Sınıf Geometrik Cisimler Ders Notları

Dik Piramit Online Testler

8. Sınıf Dik Piramit Test 1

Başla

Tebrikler - 8. Sınıf Dik Piramit Test 1 adlı sınavı başarıyla tamamladınız.

Doğru Sayınız: %%SCORE%% - Soru Sayısı: %%TOTAL%%.

Aldığınız Puan: %%PERCENTAGE%%

Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
6789Son
Geri dön

8. Sınıf Dik Piramit Test 2

Başla

Tebrikler - 8. Sınıf Dik Piramit Test 2 adlı sınavı başarıyla tamamladınız.

Doğru Sayınız: %%SCORE%% - Soru Sayısı: %%TOTAL%%.

Aldığınız Puan: %%PERCENTAGE%%

Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
678Son
Geri dön

Bu yazılarda ilginizi çekebilir



] }

Soru: Bir alışveriş merkezinin tepesine yapılan kare dik piramit şeklinde bir yapı aşağıda verilmiştir. Bu yapının üçgen şeklindeki 4 yan yüzeyi cam ile kaplanacaktır. Kaplama için kullanılan camın toplam alanı 96 birim karedir. Buna göre kare dik piramit şeklindeki yapının yüksekliği kaç birimdir?
A) 2 kök 5    B) 5    C) 2 kök 6    D) 10

Soru: Yandaki şekilde gösterilen ve yüksekliği 20 cm olan silindir biçimin- deki kırmızı renkli şekerin üzerini mavi renkli şeker boyası ile boyamıştır. Bu şerit, A noktasından B noktasına kadar yanal yüzeyi etrafında iki tam tur atacak ve en kısa yoldan gidecek şekilde boyanmıştır. Mavi şerit, silindirin yanal yüzeyini bir tam tur attığında silindir yüksekliğinin yarısına kadar gelmiştir. Kırmızı renkli şekerin taban yarıçapı 4 cm olduğuna göre, mavi renkli şeker boyası ile boyanan bölgenin uzunluğu kaç santimetredir? (Pi = 3 alınız.)
A) 30    B) 38    C) 45    D) 52

Soru: Kare dik prizma biçimindeki bir kurabiye kutusunun dış yüzeyi üzerinde, A köşesinden yürümeye başlayan bir karınca, doğrusal bir yol boyunca ilerleyerek B köşesine gelmiştir. Karıncanın ilerlediği doğrusal yolun toplam uzunluğu 40 cm ve eğimi 1/3 tür. Buna göre kurabiye kutusunun alt tabanının çevre uzunluğu kaç santimetredir?
A) 24    B) 25    C) 28    D) 32

Soru: Bir ayrıtının uzunluğu a olan bir küpün yüzey alanı 6a2 dir. Elanur, yüzey alanı 300 cm2 olan küp biçimindeki bir oyuncağı yine küp biçiminde bir hediye kutusunun içine yerleştirip kutunun kapağını kapatmıştır. Buna göre Elanur'un kullandığı hediye kutusu aşağıdakilerden hangisi olabilir?


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar