LGS Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

LGS Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kategoriler: Haberler

Liseye Giriş Sınavı (LGS) için öğrencilerin dikkat etmesi gereken tüm detayları yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. MEB’in yayınlamış olduğu kılavuza dayalı olarak öğrencilerin hangi yolu izleyeceği belli oldu.

Liseye Giriş Sınavı (LGS)’na girecek olan öğrencileri yoğun bir süreç bekliyor. MEB’in yayınlamış olduğu kılavuzdan sonra öğrenciler tercih, başvuru, kayıt, nakil vb. işlemleri yapabilecek. 2018 Ortaöğretim kurumları, resmi ve özel okullar, İmam Hatip Ortaokulları ve geçiçi eğitim merkezinden mezun olan öğrenciler, eğitim aldığı alan, bilgi, beceri ve yetenekleri akabinde sınavlı ya da sınavsız olarak MEB tarafından yerleştirilecek.

LGS sınavından sonra tercihlerin büyük oranda önem taşıdığını belirtmek isteriz. Ortaöğretim kurumlarının kontenjan tablolarına 2 Temmuz’da, Lise için olanlara ise 2 ile 13 Temmuz tarihlerinde ulaşabilirsiniz. 30 Temmuz tarihinde ise yerleştirme sonuçları ile boş kontenjanlar açıklanacak. Diğer yandan merkezi sınav puanı ile öğrenci alacak olan okullar ise, belirlenmiş olan kontenjanlar, puan üstünlüğü ve yapmış oldukları tercihlere göre kayıtları alınacaktır.

Merkezi sınav ile öğrenci alacak okulların, merkezi sınav puan eşitliği gibi durumda, Ortaokul Başarı Puanı, öğrencinin doğum tarihi, yaş sıralaması, 8. 7. ve 6. sınıflarda Yıl Sonu Başarı Puanı üstünlüğü, eğitim sürecinde özürsüz olarak devamsızlığı az olan ve tercih önceliği gibi durumlar baz alınarak yerleştirme gerçekleştirilecek.



       SINAVA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLER DE
YEREL YERLEŞTİRME TERCİHİNDE BULUNABİLECEK


 ÜÇ FARKLI RENKTE KAYIT ALANI YER ALACAK

ÖZEL OKULLARIN KAYIT TAKVİMİ AÇIKLANDI

LGS puanını göz önünde bulundurarak öğrenci alacak olan Türk ve yabancı okulların kayıt takvimi belli oldu. İlk önkayıt 1 Temmuz’a dek devam edecek. 2 Temmuz’da ise birinci asil kesin kayıtlar, 3 Temmuz’da da yedek listede yer alan kesin kayıtlar yapılacak. İkinci önkayıtlar 4 Temmuz tarihinde başlayacak olup, serbest kayıt ise 6 ile 11 Temmuz tarihleri arasında olacak.

ÖZEL OKULLARIN KAYIT TAKVİMİ:



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar