Elektrikli Araç – Gereçler 3.Sınıf Fen Bilimleri


Kategoriler: 3. Sınıf Fen Bilimleri, Fen Bilimleri

Elektrikli Araç – Gereçler

Günlük hayatımızı kolaylaştırmak için kullandığımız pek çok araç elektrik enerjisiyle çalışır. Çünkü elektrik enerjisinin kullanım alanı oldukça geniştir.

Elektriği; ısınmak, aydınlanmak, iletişim ve haberleşme sağlamak için kullanırız.

Evde, okulda, fabrikada, lunaparkta ve daha birçok yerde elektrikle çalışan araçları görmek mümkündür. Örneğin: annemizin bize kek yaparken kullandığı mikser ve fırın elektrikle çalışır.

Evimizde kullandığımız buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, süpürge, kombi, televizyon elektrikli araçlardan bazılarıdır. Bu araçlar olmasaydı yapılan yemekler kısa sürede bozulur ve evde yapacağımız işlerde daha çok yorulurduk.

Okulumuzda kullandığımız bilgisayar, projeksiyon ve akıllı tahtalar da elektrikle çalışır. Bu araçlar sayesinde derslerimizi daha eğlenceli işler, bilmediğimiz birçok şeyi bilgisayardan araştırabiliriz.

Elektrik sağlık alanında da kullanılır. Hastanelerde doktorların kullandığı araçların birçoğu elektrikle çalışır. Ayrıca ameliyathaneler elektrik olmadan karanlık olacağından doktorlar ameliyat yapamaz.

Bir an için hayatımızda elektriğin olmadığını düşünelim. Hayatımız nasıl olurdu?

Böyle bir durumda asansörler, yürüyen merdivenler çalışmazdı. On altıncı kata çıkmak zor olurdu. Evimizde buzdolabı çalışmadığından gıdaları, soğuk tutmak için daha farklı çözüm yolları aramak zorunda kalırdık. Elektrik olmadığında evde televizyon izleyemez, müzik dinleyemezdik. Sonuç olarak hayat elektriksiz oldukça zor ve sıkıcı olurdu.

Bilgi: Elektrik enerjisi, dünyada ilk kez 1878 yılında günlük hayatta kullanılmaya başlandı. İlk elektrik santrali 1878’de Londra’da hizmete girdi.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar