Kategoriler: 4. Sınıf Sosyal Bilgiler, Sosyal Bilgiler

MUCİTLERİ TANIYORUM

Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimseye mucit denir.

Bazı teknolojik ürünler ve mucitleri:

Alexander Graham Bell: Alexander Graham Bell ve yardımcısı sağırların duyması için çalışmalar yaparken 1876 yılında ilk telefonu icat etmişlerdir.

Thomas Edison: 1809 yılında Humphry Davy’in icat ettiği ilk ampul iyi ışık vermiyordu. Günümüzde kullandığımız uzun ömürlü ampulü Thomas Edison icat etti.

Wright kardeşler : 1903 yılında Orviller ve Wilbur Wright kardeşler motorlu bir uçak modeli tasarlayıp ürettiler. Böylece havacılık tarihinin en önemli adımı atıldı.

Ernst von Siemens: 1879 yılında Ernst von Siemens elektrikle çalışan bir tren geliştirdi. Geliştirdiği bu elektrikli tren, şehir içinde tramvay olarak kullanıldı.

İgor Sikorsky: Modern helikopterin ilk örneği olan Sikorsky adlı helikopter, Rusya’dan Amerika’ya göç eden İgor Sikorsky tarafından 1939 yılında icat edildi.

 John Logie Baird: ilk televizyon, iskoç mucit John Logie Baird tarafından 1925 yılında icat edildi. icadı parlak bulunmuş ancak değer görmemiştir.

Rene Laennec: 1816 yılında Fransız doktor Rene Laennec ilk stetoskopu icat etti. ilk stetoskop tüp şeklinde ve tahtadan yapılmış bir aletti.

Yukarıda verilen icatlara ve mucitlere ek olarak şu kişileri ve çalışmalarını örnek olarak verebiliriz.

Montgolfier Kardeşler: 1783’te Joseph ve Etienne Montgolfier kardeşler sıcak havayla doldurdukları ilk balonu uçurmuşlardır.

Ferdinand von Zeppelin: 1898 yılında Ferdinand von Zeppelin, yolcu taşımak amacıyla zeplin adı verilen bir hava gemisi icat etmiştir.

Kirkpatrick Macmillan: 1839 yılında İskoçyalı Kirkpatrick Macmillan pedalla çalışan ilk bisikleti icat etti.

Carl Friedrich Benz: 1880’lerde benzinle çalışan modern otomobillerin ilk örneğini icat etmiştir.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar