Kategoriler: Türk Dili ve Edebiyatı

Amerikan Edebiyatı

Herman Melville (1819-1891) “Moby Dick” romanlarıyla tanınan Melville romantizmi ve gerçekçiliği eserlerinde dengeli biçimde kullanan yazarlardır.

Edgar Allen Poe (1809-1849): Şiirleriyle başlıca romantik sanatçılardandır. Annabell Lee ve Kuzgun adlı şiirleri ünlüdür. Morg Sokağı Cinayeti adlı eseri ilk polisiye romanlar arasındadır.

Mark Twain (1835-1910): Eserlerinde daha çok mizahî bir üslubu benimsemiştir. Eserleri arasında Tom Sawyer’in Maceraları, Missisippi’de Hayat vardır.

Jack London (1876-1916): Romanlarının konularını daha çok kendi yaşantılarından ya da çevresinden almıştır. Eserleri arasında Vahşetin Çağrısı, Uçurum Halkı, Martin Eden, Demir Ökçe, Beyaz Diş, Hayatı Sevmek vardır.

John Steinbeck (1902-1968) Toplumcu gerçekçi bir Amerikan yazarıdır. Yoksul ve sömürülmüş kitlelerin, işçilerin sorunlarına, bireysel ve sosyal dünyalarına eğilmiştir. Daha çok California çevresine yer vermiştir. Eserleri arasında Kenar Mahalle, Fareler ve İnsanlar, Gazap Üzümleri, Sardalye Sokağı, Bitmeyen Kavga, Bilinmeyen Bir Tanrıya, Cennet Çayırları vardır.

Ernest Hemingway (1898-1961): Natüralizmin temsilcisidir. Ezilen yığınların sorunları, adalet, baskıyla boyun eğmeme gibi konuların yanında uluslararası savaşların kötülüğü, tabiatın güzelliği ve yaşama sevinci temalarına ağırlık vermiştir. Eserleri arasında Silâhlara Veda, Çanlar Kimin İçin Çalıyor, İhtiyar Adam ve Deniz, Bahar Selleri, Güneş Gene Doğar, Yenilmezler, Klimanjaro’nun Karları vardır.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar