Yılbaşı Çikolatası için El yapımı çikolata

Yılbaşı Çikolatası için El yapımı çikolata

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Çikolata yapımı kaliteli hammadde ve uzman üretici tecrübesi ister. Yüksek kalitedeki kakao çekirdeklerinin doğru seçilmesi gerekir. İdeal kakao çekirdekleri seçildikten sonra kakaonun aromatik özünün doğru aşamalar ile ortaya çıkartılır. Daha sonra kakaoya, süt ve tatlandırıcı eklenir. Çikolata üretim aşamalarında başarılı olmak ve lezzeti yakalamak için yüksek tecrübe gerektirmektedir. El yapımı çikolata adı altında satılmakta olan ürünlerin birçoğu el yapımı çikolata değildir. Piyasada birçok firma, mevcut çikolataları eritip kendi kalıplarında şekil verdikten sonra el yapımı çikolata adı altında satmaktadır. Piyasada bu tür işlemler çok olduğundan tüketicinin el yapımı çikolata tercih ettiği firmaya dikkat etmesi gerekmektedir.

El yapımı çikolataların günümüzde hediye için tercih edilmesi oldukça popülerdir. Hemen hemen herkesin karşı koyamadığı çikolata, karşımızdakine ikram edebileceğimiz en güzel hediyelerden birisidir. Yılbaşı günü, sevgililer günü, doğum günü, tanışma yıldönümü gibi özel günlerde hediye çikolata iyi bir seçenek olmaktadır. Hediye çikolataların aynı zamanda sunulduğu paketler de önemlidir. Bu yüzden özel günler için tematik tasarımlarda hediye çikolata kutusu hazırlanmaktadır.

Butterfly Handmade Çikolata

Butterfly Çikolata 2003 yılında iki kadın girişimci tarafından Etiler Alkent’te kurulmuştur. Geçmiş yıllarda pastane temalı imalat yapan Butterfly firması; 2005 yılında gerçek el yapımı çikolata üretimine de başlamıştır. Firma İstinye Park AVM’de açtığı ikinci şube, Akmerkez AVM ve Vadistanbul AVM’de açtığı üçüncü ve dördüncü şubeler ile günden güne gelişimini sürdürmektedir. Butterfly firması ayrıca 2008 yılında Time Out en iyi pastane ödülünü de almıştır. Butterfly ürünleri, danışman Jean-Marc Scribante önderliğinde hazırlanmıştır. Jean-Marc Scribante, dünyaca ünlü çikolatalara uluslararası temsilcilik yapmakla birlikte dünya çikolata şampiyonu unvanına da sahiptir. Bay Scribante, firma kurulduğundan bu yana sürekli Butterfly firmasına gidip incelemeler yapmakta ve ürün çeşitliliğine yenilikler katmaktadır. Butterfly firmasının ürünlerine baktığımızda envai çeşit çikolata koleksiyonu, fit çikolata serisi, pasta-kurabiye çeşitleri, dondurma, mochi ve yılbaşı çikolatası gibi çeşitliliği bulunmaktadır. Tüketici ürün tercihlerine göre birçok farklı çeşitte hediye çikolata kutusu hazırlamaktadır. Butterfly firması el yapımı çikolatalarının steril ortamlarda üretimini gerçekleştiğini bildirmektedir. Firmanın yılların verdiği tecrübe ile kaliteli ürünü tüketiciye ulaştırmaktadır.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar