Yaz Tatilinde Çocuğunuzla Oynayabileceğiniz Oyunlar

Yaz Tatilinde Çocuğunuzla Oynayabileceğiniz Oyunlar

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Yaz tatilleri, çocukların okuldan uzaklaştıkları, derslere biraz ara verdikleri, oyunlara gömüldükleri bir dönem. Hatta bazen fazla gevşeyip gelişimleri için gerekli olan her şeyi de bırakabiliyorlar. Bu tarz uzun tatil dönemlerini faydalı değerlendirmek çok önemli. Ebeveyn olarak sizler de çocuklarınızla birlikte çeşitli oyunlar oynayarak onların gelişimlerine katkı sağlayabilir ve aranızdaki iletişimi kuvvetlendirebilirsiniz. Gelin bu oyunlar nelermiş bir bakalım.

Sıcak Soğuk

Çok klasik ama bir o kadar da eğlenceli bir oyun. Küçükken sizler de okulda ya da evde oynamışsınızdır. Bir yere herhangi bir nesne saklanır ve sıcak, soğuk denilerek oyuncu yönlendirilir. Çocuğunuzla oynayabileceğiniz basit ama çok zevkli bir oyun.

Bomfiz Oyunu

Bomfiz oyunu çocukların dikkat becerilerini geliştiren, materyal gerektirmeyen kuralları oldukça basit bir oyun. Bomfiz en az iki kişi ile oynanır ve oyuncular 1’den başlayarak sırasıyla sayma sayılarını söylerler. Ancak 5 ve 5’in katlarına geldiklerinde “bom” demeleri gerekir. Aynı şekilde 7 ve 7’nin katlarına geldiğinde ise fiz denilmelidir. Örnek olarak oyun şu sıra ile ilerler: 1-2-3-4-bom-6-fiz-8…

Eğer 35, 70, 105 gibi hem 5’in hem de 7’nin ortak katı olan bir sayıya gelindiğinde ise bomfiz denir. İşte bomfiz oyununun kuralları bu kadar basit. Ama oynaması pek de kolay değil.

Deve Cüce

Küçükken herkesin yine severek oynadığı kaba motor becerilerini ve dikkati geliştiren şahane bir oyun deve cüce. Bilmeyenleriniz varsa diye kısaca açıklayalım. Oyunu yöneten kişi çocukları karşısına alır ve deve deyince çocuklar ayağa kalkar. Cüce deyince ise otururlar. Bu birkaç kere tekrar eder ve oyun hızlanır. Çocuk artık dikkatini artırmalı ve yanlış yapmamalıdır.

Pratik Bardaklar

Pratik Bardaklar ise ailecek oynayabileceğiniz çok eğlenceli bir oyun. Akıl ve zeka oyunları arasında ise en popülerlerden.  Elinizde bulunan 6 farklı renkteki bardağı kartlar üzerindeki şekillere uygun olarak sıralamalısınız. Bunu yaparken de en hızlı siz olmalısınız.

Renkli Küpler

En az iki en fazla 4 kişi ile oynanan renkli küpler, harika bir aile oyunu. Görev kartları üzerindeki şekilleri oyun tablası üzerinde de birebir aynı yapmak zorundasınız. Hadi bakalım eller ve gözler çalışsın biraz.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar