Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi Test Çöz 7. Sınıf


Kategoriler: 7. Sınıf Matematik Testleri, 7. Sınıf Testleri, Testler

Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi Testleri


Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi Test 1 Çöz


Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi Test 2 Çöz


Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi Test 3 Çöz


Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi Çözümlü Sorular



] }

Soru: yukarıda verilen üzerinde tam sayıların yazılı olduğu toplardan pozitif tam sayılı olanlar bir numaralı potaya, negatif tam sayılı olanlar 2 numaralı potaya atılacaktır potaların altında verilen işlemler yapılarak elde edilen sonuçların toplamı kadar puan toplanacaktır. Buna göre, oyunun sonunda en fazla kaç puan toplanır?

Soru: negatif çift sayılar Yukarıdaki kutulara belli bir kurala göre yazılmıştır. Üst sıradaki Kutularda yazan sayıların toplamı, alt sıradaki Kutularda yazan sayıların toplamından 12 fazladır Buna göre üçgen artı kare ifadesinin değeri kaçtır?

Soru: bir otoparkın girişinde birer kart alan araç sahipleri çıkışta kartı okuttuğunda aracın otoparkta kalma süresi sisteme kodlarla aktarılmaktadır. Araçların otoparkta kalma sürelerine karşılık gelen kodlar Aşağıdaki tabloda verilmiştir. Bu otoparkta 20 aracın giriş çıkış yaptığı bir günde sisteme aktarılan kodların toplamı 5'tir. Her bir zaman aralığına en az bir aracın otoparkta kalma süresine denk gelmektedir Buna göre 2-4 saat aralığında otoparkta kalan araç sayısı en fazla kaçtır?


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar