SEO Nasıl Yapılır?

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Eğer bir web sitesi arama motoru sıralamalarında üst sıraları hedefliyorsa öncelikle “SEO nasıl yapılır” sorusunun yanıtını bulmalı, profesyonel SEO hizmeti almak için deneyimli bir SEO ajansı ile çalışmayı seçmelidir.. Yapılan SEO çalışmalarının başarılı olması ve optimum fayda sağlaması için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta SEO çalışmalarının bu alanda deneyimli, uzman ve profesyonel kadroya sahip bir SEO ajansı tarafından marka özelinde planlanması ve uygulanmasıdır. Marka özelinde planlanmamış standart SEO çalışmalarının amatörce ve bilinçsizce gerçekleştirilmesi halinde değil fayda sağlamak prestij, zaman ve maddi yönlerden önemli kayıplarla karşılaşma olasılığı yüksektir. Bu yüzden web sitesi optimizasyonunun profesyonelce gerçekleştirilmesinin web sitesinin çevrim içi varlığını güçlendirecek en önemli etken olduğu söylenebilir. SEO alanındaki çalışmalarıyla sektöre yön veren isimlerden Atalay Sıdar tarafından kurulan Simur Digital marka özelinde yapılan titiz değerlendirme süreçleri sonrası belirlediği site içi ve site dışı SEO çalışmalarıyla iş ortaklarına kaliteli ve etkili SEO hizmeti sunmaktadır.

Her bir web sitesine yönelik arama motoru optimizasyonu çalışmasına başlanmadan önce optimizasyon çalışmalarının hedefi belirlenmeli ve bu hedeflere ulaşmak için kullanılacak uygun SEO planı hazırlanmalıdır. Gerekli ön hazırlıklar yapılmadan ve yol haritası oluşturulmadan SEO sürecini başlatmak aynı zamanda finansal açıdan kayıp ve başarısızlıkla eş anlamlı hale gelebilir.

SEO temel olarak strateji odaklı bir bütünsel dijital pazarlama çalışmasıdır. Web sitelerinin arama motorları için optimize edilmesi aşamasında birbiriyle bağlantılı pek çok farklı kriter değerlendirilerek planlanan SEO kapsamında site iç ve site dışı optimizasyon birbirini tamamlayan temel unsurlar olma özelliğine sahiptir.

Site içi ve site dışı arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapılırken uygunluk, kalite, özgünlük ve çeşitlilik sağlanmaya aynı zamanda kullanıcı deneyimini merkeze almaya özen gösterilmelidir. Bu sayede uzun dönemli SERP başarısı elde edilmesi mümkün olmaktadır.

Web sitelerinin Google, Bing ve Yandex gibi küresel olarak kullanıcı yoğunluğuyla dikkat çeken arama motorlarının üst sıralarında listelenmesi ve ilgili kanallardan gelen organik trafiğin artırılması için SEO çalışmaları mutlaka arama motorları yönergeleri dikkate alınarak gerçekleştirilmelidir. Bu doğrultuda güncel sıralama faktörleri izlenmeli, uyarılarla düzeltme iletileri göz önünde bulundurulmalı ve iyileştirme çalışmalarında süreklilik sağlanmalıdır.

Site İçi SEO Süreci Nasıl İlerler?

SEO çalışmalarının amacı arama motoru sıralamalarının üst sıralarında yer almaktır. Bunun için SEO planı belirli kriterler göz önünde bulundurularak planlanmalı ve uygulanmalıdır. İlgili web sayfasının ne hakkında olduğu arama motorlarına site içi SEO parametreleri olarak adlandırılan meta başlık, meta etiketler ve meta açıklama aracılığıyla iletilir. Elbette bu noktada özgünlük, yaratıcılık ve SEO’ya uygunluk gibi kriterler SEO çalışmalarının başarısı üzerinde doğrudan etkilidir.

Web sitelerindeki içeriklerin konusu ve web sitesinin hiyerarşik yapısına ilişkin olarak arama motorlarına sinyal göndermeye ve sayfaların kullanıcılar tarafından daha kolay bulunmasına yarayan başlık etiketleri en önemli site içi arama motoru optimizasyonu kriterlerinin başında gelir.

Bu kapsamda web sayfalarında SEO dostu URL kullanmaya, birincil öneme sahip anahtar kelimeleri veya kelime öbekleri bulundurmaya ve bunları kısa tutmaya özen gösterilmelidir. Ayrıca URL içinde geçen kelimeler tire işareti kullanılarak ayrılmalı ve karakterler arasında boşluk bırakılmamalıdır.

Site içi SEO’nun olmazsa olmazlarının başında özgün içerik üretmek gelir. Özgün içerik üretmek ve paylaşmak kullanıcıya pek çok fayda ve değer sağlar. Dengeli anahtar kelime kullanımıyla birlikte web sayfalarının arama motoru sıralaması üzerinde belirleyici bir kriter haline gelir.

Kullanıcı deneyiminin, etkileşimin ve kullanıcıların web sayfasında gezinme süresinin artırılması noktasında yazılı içeriklerin ve konuların resimler ve videolarla zenginleştirilmesi ayrıca alt etiketlerde sayfayla ilgili anahtar kelimeler olan medyaya yer verilmesi önemli bir avantaj unsuru olarak kabul edilir.

Teknolojide yaşanan hızlı ve sürekli gelişmeler sonucu web siteleri hem mobil hem masaüstü kategoride farklı cihazlardan ziyaret edilir. Arama motorları bu noktada kullanıcı deneyimi merkezli olduklarından her tür cihazdan kolay ve hızlı şekilde erişilebilen web sitelerini ön plana çıkarırlar.

Sayfa ögelerinin yüklenme süresi olarak da bilinen site hızı kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkiler. Bu nedenle arama motorları nezdinde en önemli sıralama faktörleri arasında yer alır.

Herhangi bir web sayfasından web sitesi içinde bulunan bir başka sayfaya uygun görsel, anahtar kelime ya da URL üzerinden köprü bağlantıları oluşturulması dahili link inşası ya da site içi link ağı olarak adlandırılır.

Site Dışı SEO Süreci Nasıl İlerler?

Site dışı SEO çalışmalarının en önemli unsurları arasında yer alan backlink, marka bilinirliğinin ve görünürlüğünün artırılması amacıyla uygulanan sosyal medya ve dijital PR çalışması olarak tanımlanabilir. Site dışı SEO çalışmalarının doğru uygulanması web sitelerinin arama motorlarında daha yüksek sıralarda listelenmesine katkıda bulunur. Bunun nedeni backlink’leri dengeli bir şekilde uygulamanın hedef sayfayı güçlendirmesi ve SEO çalışmalarına katkı sağlamasıdır. Ayrıca arama sonuçları üzerinde sosyal medya çalışmalarının etkisi ve gücü de yadsınmamalıdır.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar