Kategoriler: 3. Sınıf Testleri, 3. Sınıf Türkçe Testleri, Testler

3. sınıf Paragrafta Anlam Test 1

Başla

Tebrikler - 3. sınıf Paragrafta Anlam Test 1 adlı sınavı başarıyla tamamladınız.

Doğru Sayınız: %%SCORE%% - Soru Sayısı: %%TOTAL%%.

Aldığınız Puan: %%PERCENTAGE%%

Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
678Son
Geri dön

 



] }

Soru: Sorular en büyük öğretmendir. Her yeni soru insanı, merak edilen farklı şeylere, yeni bilgilere götürür. İnsan sordukça öğrenir, öğrendikçe kendini. geliştirir. İnsan kendini geliştirdikçe hayata daha farklı bakmayı başarabilir. Bu nedenle soru sormaktan çekinmeyin. Bu paragrafta asıl vurgulanmak istenen düşünceyi aşağıdaki öğrencilerden hangisi söylemiştir?
A) Soru sordukça öğreniriz. B) Farklı sorular düşünmeliyiz. C) Öğretmenlere soru sormayiz.

Soru: Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin annenin kendi sütüdür. Anne sütüyle beslenen bebeğin ek sıvıya, ek besine veya vitamine ihtiyacı yoktur. Böylece ishal başta olmak üzere mikroplu hastalıklara yakalanmazlar, bebeklik döneminden sonra da daha az hastalanırlar. Bu paragrafın ana fikri aşağıdakilerden hangisidir?
A) Anne sütü tüm hastalıklara iyi gelir. B) Anne sütü bebekler için önemlidir. C) Tüm bebekler anne sütü ile beslenir.

Soru: Birbirleriyle arkadaş olan üç boğa, aynı otlakta otlarmış. Bir aslan da onları izler, "Ah şunları bir yiyebilsem!” diye düşünürmüş. Boğalar hep birlikte dolaştıkları için olanaksızmış bu, Aslanın aklına bir kurnazlık gelmiş. Hemen türlü türlü söylentilerle onları birbirine düşürmüş. Kısa zaman sonra bunun bir oyun olduğunu anlayan boğalar aslanı otlaktan göndermeyi başarmışlar. Bu masalda verilmek istenen mesajı anlatan atasözü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Birlikten kuvvet doğar. B) Komşu komşunun külüne muhtaçtır. C) Yalancının mumu yatsıya kadar yanar,

Soru: Gazete, insanların haberleşme ihtiyacından doğmuştur. Gazetenin ilk amacı, haber yayımlamak olmakla beraber politika, ekonomi, kültür konuları, çeşitli makale ve resimlerde bugünün gazetelerinde yer almaktadır. Bu özelliklere uygun günümüzde binlerce gazete basılmaktadır. İnternet de gazetenin yerini doldurmaya başlamıştır.
Bu paragrafta sembollerle belirtilen cümlelerden hangisi anlatımın akışını bozmaktadır?


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar