Paragraf Oluşturma Test Çöz 2. Sınıf


Kategoriler: 2. Sınıf Testleri, 2. Sınıf Türkçe Testleri, Testler

2. sınıf Paragraf Oluşturma Test 1

Başla

Tebrikler - 2. sınıf Paragraf Oluşturma Test 1 adlı sınavı başarıyla tamamladınız.

Doğru Sayınız: %%SCORE%% - Soru Sayısı: %%TOTAL%%.

Aldığınız Puan: %%PERCENTAGE%%

Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
678910
1112131415
16Son
Geri dön

 



] }

Soru: Aşağıdakilerden hangisi bir paragrafın ilk cümlesi olabilir?
A) Eğitim ulusun en önemli parçasıdır. B) Eğitim de ülkenin gelişimi açısından önemlidir. C) Ama eğitime yeterince önem gösterilmiyor.

Soru: Aşağıdakilerden hangisi bir paragrafın ilk cümlesi olamaz?
A) İnsanlar her zaman topluluklar halinde yaşamıştır. B) İletişimde karşılıklı saygı olmalıdır. C) Onu her şeyden önce konuşmak gerekir.

Soru: Bilim her zaman iyi kullanılmıyor. Son yılların güncel konusu nükleer güçtür. ........... Bu nedenle insanliğın yok olma ihtimali var. Bu paragrafın anlam akışına göre boş bırakılan yere aşağıdaki cümlelerden hangisi getirilmelidir?
A) Bu güç özellikle savaş araçları üretiminde kullanılıyor. B) Bilim, olumsuz amaçlar için kullanılmamalıdır. C) Bilgiler olumlu yönde kullanılmalıdır.

Soru: Türkü söylemeyi eskiden ben çok severdim. Köyde koyunlarımızı otlatmaya giderken babam canım sıkılmasın diye bir saz aldı. Sazımı sırtıma asıp koyunların peşinden kırlara giderdim. Sonra sazımla türküler söylerdim. İlk dinleyicilerim koyunlarımızdı. Söylediğim türküler hoşlarına gidiyor muydu bilmiyorum. Ancak ben saz çalmayı çok sevdiğimi biliyordum. Metnin devamında aşağıdaki cümlelerden hangisi gelebilir?
A) Bir gün babam “Haydi çal da görelim bakalım şu sazını. dedi. B) Okula gittiğimde arkadaşlarım hemen gitarımla bir şarkı söyleyip söyleyemeyeceğimi sordular. C) Çiftliğe geldiğimizde koyunları bir türlü göremedik.


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar