Özel Üniversite Fiyatları Ne Kadar? Burslu Başvurular Nasıl Yapılır?


Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Üniversite adayları için sınav sürecinin stresi, iyi bir puan alsalar dahi bitmiyor. Çünkü artık hayatlarının kararını vermeleri ve iyi bir üniversitenin, iyi bir bölümünde eğitim görmeleri gerekiyor. Sınavda başarısız dahi olunsa, bu sizin başarısız olduğunuzun göstergesi değildir. Sonuçta girmiş olduğunuz sınav yılda bir kere yapılıyor ve bu sınav döneminde çeşitli sorunlar ile karşılaşarak, sınavda başarısız olabilirsiniz. Ya da istediğiniz bölüm için, yeterli puanı alamamış olabilirsiniz.

Bu durumlarda özel üniversiteleri tercih edebilirsiniz. Üniversite adaylarının ilk tercihleri arasında özel üniversitelerin yer almaya başlaması ve özel üniversite öğrenim ücretleri eskiye nazaran daha uygun olmasından dolayı, hem iyi bir eğitim almak ve hem de kariyer olarak da başarılı olabilirsiniz.

Özel Üniversitelerde Eğitim Görmek?

Özel vakıf üniversiteleri, ücretli öğrencilerin yanında ayrıca burslu olarak da öğrenci kabul etmektedir. Bölümlerinin puanlarını açıklar, kontenjanlarının ne kadarını burslu öğrencilere açtıklarını da belirtir. Ayrıca üniversitenin burs, oranlarına göre de bölüme giriş puanları değişiklik gösterir. Artık internet sayesinde daha kolay bir şekilde üniversite bölüm fiyatlarını öğrenebiliyoruz.  Kapsamlı olarak araştırmalar yapmak isteyenler için, sitelerin uygun sayfalarını incelemeleri yeterli olmaktadır.

Bu konuda inceleme yaparken, İstanbul ilk tercihler arasında yer almasından dolayı ve ayrıca özel üniversite olarak en fazla tercih edilen üniversitelerin başında İstanbul Gelişim Üniversitesi geldiği için, sitelerini incelediğimizde hem bölümlerinin taban puanlarını görüyor, hem de burslu ve ücretli olarak da fiyatlarına ulaşabiliyoruz.

En İyi Özel Üniversiteler

İstanbul özel üniversite konusunda dünyanın sayılı şehirlerinin başında geliyor. Aslına bakarsanız en iyi kavramı tamamı ile görecelidir. Burada önemli olan eğitim kurumunun sağladığı eğitim ne derece kaliteli olduğunu bilmektir. Bunun için de uluslararası akredite edilmiş olan bölümlerine bakmak gerekiyor.

Uluslararası kâr amacı gütmeyen eğitim kurumları tarafından verilen uluslararası akredite, üniversitenin akredite edilmiş bölümünün iyi bir eğitim verdiğinin göstergesidir. Amerika’da eğitim gören bir öğrencinin, almış olduğu eğitimin kalitesini, Türkiye’de de alabilirsiniz.

Sonuç olarak özel üniversitede eğitim göreceklerin, bu gibi incelemeleri yapmaları ve kariyer odaklı olarak da alacakları eğitimin gelecekte işlerini ne denli kolaylaştıracaklarını öğrenmeleri gerekiyor.

Doğru Üniversiteyi Seçmek!

Çok iyi bir üniversitenin kariyer olanağı olmayan bir bölümünden mezun olmak, size ciddi iş imkanları sağlamayacaktır. Ancak iyi bir bölüm belirlemek ve kariyer olarak iş konusunda sıkıntısı olmayan bir bölümden mezun olmak, geleceğiniz açısından daha fazla önem taşımaktadır. Çünkü kaliteli eğitim alan öğrencilerinin, kariyerlerinde de başarılı olmaları kaçınılmaz olacaktır. Üniversite ve bölüm seçimine henüz karar vermediyseniz, kesinlikle ilk olarak bölümleri araştırmalısınız. İki yıllık ön lisans eğitimine dahil olan öğrenciler için de 4 yıllık eğitim alacakları lisans seçimlerinde aynı kriterler geçerlidir. Bunun yanında DGS burs sağlayan üniversitelerin olduğunu da söyleyelim.

Bu üniversitelerin başında ise İstanbul Gelişim Üniversitesi gelmektedir. Her şeyden önce uluslararası akredite edilmiş 57 bölümü sayesinde, Türkiye’nin en fazla uluslararası akreditesine sahip üniversitesi olması, öğrencilerin çok iyi eğitim almalarına olanak sunmaktadır. Uluslararası Akredite edilmiş bölümleri ile öğrencilerinin uluslararası eğitim almalarını sağlamaları ve uygulamalı eğitimleri ile de geleceğinizi daha iyi planlamanızı sağlıyorlar.

Doğru Eğitim Başarıyı Getirir

İstanbul özel üniversite ile eğitim göreceklerin, sadece eğitim konusunda değil, birçok konuda şanslı oldukları söyleyebiliriz. Başarılı öğrenciler için bu farklılıklar çok daha ön plana çıkmakta ve henüz eğitim sürecinde dahi birçok iş teklifi alarak, burs olanaklarından yararlanırlar.

Bu nedenle özel üniversite öğrenim ücretleri hakkında bilgi alarak, burslu olarak da özel üniversiteleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca lisans programına geçecekler için DGS burs imkanlarının da bulunduğunu söyleyelim.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar