] }

Soru: Meydana gelen orman yangınlarıyla ormanlarımız yok olmakta, canlıların yaşam alanı azalmakta; sel, heyelan gibi felaketler artmaktadır. Buna göre, yukarıda orman yangınlarının hangi yönü üzerinde durulmuştur?
A) Sebepleri
B) Oluş zamanı
C) Ülke ekonomisine etkileri
D) Çok boyutluluğu

Soru: Olaylarla ilgili doğru bir değerlendirme yapmak için olayların çok boyutlu olabileceğini unutmamak gerekir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi çok boyutlu olaylar için söylenemez?
A) Birden fazla nedeni olabilir.
B) Farklı sonuçlar ortaya çıkarabilir.
C) Herkes aynı şekilde etkilenebilir.
D) Etki alanı geniş olabilir.

Soru: Meydana gelen olayların birden fazla nede,ni ve sonuçları olabilir. Olayları tek bir nedene veya sonuca göre değerlendirmek bizleri yanıltabilir. Bu nedenle olaylara ..A.. bakmak gerekir. Buna göre yukarıdaki "A" işareti olan yere aşağıdaki ifadelerden hangisi getirilmelidir?
A) Sadece sebeblerine
B) Sorgulamadan
C) Çok yönlü
D) Sınırlı

Soru: Günlük hayatımızda karşılaştığımız olaylar bizi ve diğer insanları etkilemektedir. Toplumdaki her birey yaşanan olaylardan farklı şekilde etkilenmektedir. Çünkü insanlarfarklı duygu, düşünce ve kişilik özelliklerine sahiptir. Yaşadığımız bir olay sadece bizi değil; ailemizi, akrabalarımızı, arkadaşlarımızı ve çevremizdeki insanları da etkilemektedir. Bu paragraftan aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?
A) olaylardan herkes aynı derecede etkilenir.
B) Olaylardan farklı etkilenmemizin nedeni farklı duygu ve düşüncelere sahip olmamızdır.
C) Olaylar hepimizin karşılaştığı durumlardır.
D) Olaylardan insanlar farklı derecelerde etkilenir.

Soru: Yaşantımızda birbirinden farklı ve ilginç olaylarla karşılaşırız. Bu olaylar hakkında şunları söyleyebiliriz: -----.
"Olayların çok boyutluluğu ve etkileri" konulu panelde konuşmacının sözleri aşağıdakilerden hangisiyle tamamlanırsa doğru olmaz?
A) Her olayın çeşitli nedenleri vardır
B) Bir olay başka olaylara neden olabilir
C) Olayların sonucu olumlu ya da olumsuz olabilir
D) Bütün olaylara insanlar neden olur


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar