Kazalar ve Acil Durumlar 3.Sınıf Hayat Bilgisi


Kategoriler: Hayat Bilgisi

Kaza Nedir?

Bir olay anında meydana gelen can ve mal kaybına kaza denir. Kaza, günlük hayatımızın her anında ve her yerde başımıza gelebilir.

Ev, okul ve iş yeri gibi yerlerde kazalar olabilir. Evde, mutfakta yemek yaparken, bıçakla parmağımız yaralanabilir. Okulda bahçede koşarken düşüp dizlerimizi yaralayabiliriz. Günlük hayatta bunlar birer kaza örneğidir.

Bunun yanı sıra boğulma, zehirlenme veya yanma da kazalara örnek verilebilir. Bu kazaların olmaması için bazı basit önlemler alınabilir. Bunlar; Pergel, makas gibi araçları kullanırken tüm dikkatimizle yaptığımız işe odaklanmalıyız.

Ateşe direkt yaklaşmamalıyız

Yediğimiz besinlerin son kullanma tarihlerine mutlaka bakmalıyız.

Yüzme bilmiyorsak hemen suya girmemeliyiz. Yanımızda bize bu konuda yardımcı olacak bir büyüğümüzden yardım almalıyız. Bunun yanında can simidi, kolluk, deniz yeleği kullanmalıyız.

Bu basit önlemler kazaları önlemek adına bize faydalı olacaktır. Ayrıca anne ve babamızın ya da çevremizdeki büyüklerimizin uyarılarını da dikkate almalıyız.

Acil Bir Durum İçin Hazır Mısın?

Günlük hayatımız devam ederken acil durumlarla karşılaşabiliriz. Kaza, deprem, yangın gibi acil durumlarda ne yapa- cağımızı bilmek önemlidir.

Yaşadığınız yerde, okulda, iş yerinde, acil durumlar için çıkış kapılarının yerlerini bilmek gerekir. Çıkış kapılarının yerlerini bildiğimiz zaman, acil bir durum karsısında hızla uzaklaşabiliriz.

Acil durumlarda hemen olay yerinden uzaklaşmalıyız. Çıkış kapılarını ve yangın çıkış yerlerini kullanmalıyız. Acil durumun olduğu yerde bir büyüğümüzle berabersek, panik yapmadan büyüğümüzün sözünü dinlemeli, dikkatli hareket etmeliyiz.

Acil durumlar için aile büyüklerimizin telefon numarasını ezbere bilmek ya da bir kağıda yazıp yanımızda bulundurmak bize yardımcı olur.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar