Hollanda Vize Başvurusu Kılavuzu

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Hollanda Vize Başvurusu Kılavuzu

Dünyanın farklı noktalarında bulunan ülkeler globalleşmenin katkısıyla her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. Farklı kültürlerle ve insanlarla tanışma imkanı sunan yurt dışı seyahatleri sırasında dünyanın birbirinden özel ve güzel lokasyonları da keşfedilebilir. Yurt dışına turistik ya da farklı nedenlerle seyahat planlayan kişilerin atması gereken ilk adım vize almaktır. Vize almak için ilgili ülkenin yetkili kurumlarına başvuruda bulunmak ve gerekli belgeleri ibraz etmek gerekir. Elbette sadece bunları yapmak vize başvurunuzun onaylanacağı anlamına gelmez. Vize başvurusu sırasında gerçekleştirilmesi gereken prosedürler ve ibraz edilmesi gereken belgeler başvuruda bulunulan ülkenin standartlarına, vize türüne ve kişi özelinde çeşitli durumlara göre değişiklik gösterebilir.  Vize başvurusu konusunda uzman Vize Başvuru Merkezi’nden hizmet alarak vize başvuru sürecinde karşılaşmanız olası tüm aksaklıkları ortadan kaldırabilirsiniz. Fransa vizesi ve Hollanda vize başvurusu başta olmak üzere ziyaret edeceğiniz tüm ülkelere ilişkin vize başvuru prosedürlerini kolayca tamamlamak ve seyahat planınızda aksamalar yaşanması riskini ortadan kaldırmak için Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında Almanya’nın yanı sıra Hollanda’yı saymak da mümkündür. Avrupa’nın en yoğun Türk nüfusuna sahip ülkelerinden biri olan Hollanda, Batı Avrupa’da konumlanmıştır. Yel değirmenleri, dillere destan lale bahçeleri, sanat müzeleri, denizcilik faaliyetlerinde kritik bir öneme sahip Rotterdam limanı ve eğlence hayatına yeni bir soluk getiren caddeleriyle Hollanda turistlerin ziyaret etmeyi en çok tercih ettiği ülkelerden biridir.

“Özgürlükler Ülkesi” olarak da adlandırılan Hollanda aynı zamanda dünya üzerinde mutlaka gezilmesi gereken yerler listelerinden pek çok isme de ev sahipliği yapar. Türk vatandaşları da tatil, eğitim, aile ziyareti, iş ve daha birçok nedenle Hollanda’yı ziyaret etmek isterler. Bunun için ilk ve en önemli adım Hollanda vizesi almaktır. Hollanda vizesi almak için başvuru sürecinde tüm adımları doğru bir şekilde uygulamak, başvuru sahiplerinde aranan yasal gereklilikleri yerine getirmek, istenen bilgi ve belgeleri eksiksiz bir şekilde ibraz etmek gerekir. Bu süreçleri alanının uzman isimlerinin deneyiminden faydalanarak tamamlamak için siz de vakit geçirmeden Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda’ya çeşitli nedenlerle seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize alması gerekliliğinden daha önce de bahsetmiştir. Bununla birlikte Türkiye ve Hollanda ülkeleri arasında yapılmış olan resmi anlaşmalar nezdinde; diplomatik (siyah), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahipleri vize işleminden muaftır. Bahsi geçen pasaportlara sahip olan kişiler, pasaportlarının 10 yıldan daha eski olmaması ve seyahat bitiş süresinden sonra en az 3 ay daha geçerli olması halinde seyahat izni alabilirler. Ancak seyahat izni 180 günlük bir süre içinde 90 gün ile sınırlıdır.

Bordo yani umuma mahsus pasaport sahipleri ise Schengen bölgesi üyesi olan Hollanda’ya seyahat etmek için vize başvurusunda bulunmalıdır. Vize başvuruları Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Büyükelçiliği ve yetki belgesine sahip vize danışma merkezleri üzerinden gerçekleştirilir.

Hollanda Konsolosluğu, kısa süreli seyahatler için yapılan vize başvurularını yetki belgesine sahip merkezler üzerinden kabul eder. Uzun süreli yani 90 günden daha uzun süreli vize taleplerinin konsolosluk ya da büyükelçilikten yapılması gerekir.

Hollanda Vizesi Almak İçin Gereken Evraklar

Hollanda vizesi almak isteyen kişinin ibraz etmesi gereken evraklar, hangi vize türüne başvuruda bulunulduğuna göre değişir. Vize Başvuru Merkezi uzmanları ile iletişime geçerek hangi vize türüne başvurmanız gerektiği, başvuracağınız vize türüyle ilgili şartlar ve sağlanması gereklilikler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Hollanda’ya turistik amaçlarla kısa süreli bir seyahat planlayanlar Hollanda’nın da dahil olduğu ve Schengen bölgesi olarak adlandırılan Avrupa ülkelerinde 90 gün seyahat etme hakkı veren Schengen vizesi almalıdır. Bunun için Schengen vizesi başvuru formu doldurulması gerekir. Formdaki sorulara verilen yanıtlar başvuru sahibinin beyanı niteliğinde olduğu için eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulması gerekir.

Hollanda vizesi başvurusu sırasında ibraz edilmesi gereken belgelerden bir diğeri pasaporttur. İbraz edilecek pasaport 10 yıldan daha eski olmamalı, en az iki boş sayfaya sahip olmalı, seyahat bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

Hollanda vizesi başvurusunda bulunacak olan kişi, 2 adet biyometrik fotoğraf ibraz etmelidir. Fotoğraflar 3,5 x 4,5 cm ebatlarında ve son 3 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Bu belgelerin yanı sıra vize başvurusunda bulunan kişinin;

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Seyahati finanse edecek ekonomik yeterliliğe sahip olduğunu kanıtlayan belgeler,
  • Kaşeli ve ıslak imzalı banka hesap hareketleri dökümü,
  • Vize başvuru dilekçesi,
  • Seyahat sağlık sigortası belgesi,
  • Çalıştığı işe göre maaş bordrosu, şirket vergi levhası ve benzer belgeleri ibraz etmesi beklenir.

Hollanda vizesi başvurusu genellikle 15 ila 20 gün içinde sonuçlanır. Konsolosluğun yoğunluğuna göre bu sürenin değişmesi mümkündür. Turist vizesi başvuruları genellikle daha kısa sürede sonuçlanmakla birlikte uzun süreli vize başvurularında bu süre uzayabilir.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar