Evdeki Görev ve Sorumluluklarımız 3.Sınıf Hayat Bilgisi


Kategoriler: Hayat Bilgisi

Evdeki Görev ve Sorumluluklarımız

Bütün günü okulda geçirdikten sonra eve gidince neler yapıyoruz? Evde kendimize ait sorumlulukları tam olarak yerine getirebiliyor muyuz? Yoksa çantamızı bırakıp hemen oyun mu oynuyoruz?

Evde anne – babamıza karsı görev ve sorumluluklarımızı mutlaka düzenli bir şekilde yerine getirmeliyiz. Örneğin okuldan geldikten sonra sofrayı hazırlamak için büyüklerimize yardımcı olabiliriz. Kaşık, çatal, ekmek veya tabakları yemek masasına yerleştirerek yardımda bulunabiliriz.

Evimizin bahçesi varsa bakım ve onarım islerinde de büyüklerimize yardımcı olabiliriz. Sulama işlerinde ya da yabani otların temizlenmesinde görev alabiliriz. Bize küçük gibi görünen işler de aslında çok büyük katkı sağlamaktadır.

Evde kendi evcil hayvanımız varsa onun sorumluluklarını üstümüze alabiliriz. Yemeğini, suyunu verip düzenli bir şekilde kontrollerini yapabiliriz.

Evcil hayvan bakımı çok önemlidir. Yemek ve su takibini çok iyi yapmalıyız.

Sokakta kalan hayvan dostlarımıza karşı duyarlı olmak çok önemlidir. Kışın yiyecek bulmakta zorlanacakları için kapımızın önüne yemek bırakmalı ve bir kaba su koymalıyız.

Örnek:

  1. Bozulan televizyonu tamir etmek
  2. Yemek masasının hazırlanmasına yardım etmek
  3. Evcil hayvanın bakımını üstlenmek

Yukarıdaki seçeneklerden hangisi evdeki görev ve sorumluluklarımız arasındadır?

A) Yalnız I    B) I – III    C) II-III



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar