En Sevilen 10 Oyun

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Oyun oynamanın verdiği zevki başka bir işte bulmak pek mümkün değildir. Bu yüzden oyun düşkünleri sevdikleri oyunlardan vaz geçemedikleri gibi günlerinin önemli bir bölümünü oyunlara ayırır. Bir oyunun bu derece tutku yaratabilmesi için ise oyuncuya hitap etmesi, kaliteli olması ve gelişmelere açıklığı önemlidir.

Türkiye’de çevrimiçi olarak oynanan ve en sevilen 10 oyuna bakıldığı zaman ise genellikle konsolların ilgi çektiğini arada mobil oyunların da bu sıralamada yer aldığını görüyoruz.

Pek çok kişinin üniversite ya da lise yıllarında internet kafede tanıştığı Counter Strike, Türkiye’de en fazla tercih edilen çevrimiçi oyunlardan biri. Özellikle büyük gruplar halinde oynanan oyun bugün bile kimi internet kafelerin açık olmasının nedeni. Artık evlerden de oynanması mümkün olan Counter Strike’ın bir diğer dikkat çeken yanı ise elektronik sporların yani e-sporların en bilinen dallarından biri olması.

Rehine kurtarmadan bomba imhaya, VIP’den düşmanı yok etmeye pek çok görev ve haritanın bulunduğu Counter Strike için barakalardan rehine kurtarma bölümünün en popüler görev olduğu söylenebilir.

Online olarak oynanan ve yine gençlerin en fazla tercih ettiği oyunlardan biri ise League of Legends ya da kısaca LoL. Dünya’nın en bilinen oyunlarından olan League of Legends tıpkı Counter Strike’da olduğu gibi e-sporların en önemli dallarından. Dünya üzerinde düzenlenen turnuvalarında milyonlarca doların dağıtıldığı League of Legends bugün Türkiye’de genellikle evlerden oynanıyor.

Belirledikleri bir servera bağlanan gençler üçerli ya da beşerli gruplar halinde kıyasıya birbirleri ile mücadele ediyorlar. Ayrıca cep telefonlarına yüklenen League of Legends arkadaşları uygulaması sayesinde de oyun için saat ve tarih kararlaştırıp bilgisayar başında olmak çok kolay.

Daha çok ilkokul çocuklarının sevdiği bir oyun ise sayı kulesi. Sayıları tanıma açısından önemli olan oyunda sayılardan oluşan karşılıklı duran iki kulede 1 ile 50 arasında verilen sayıları büyükten küçüğe dizmek gerekiyor.

Kazı kazan oyunu Türkiye’de çok ilgi duyulan çevrimiçi oyunlardan biri. Hayatımıza ilk olarak Milli Piyango sayesinde giren kazı kazan bir süredir online casino sitelerinde de bulunmakta. Pek çok kişi Milli Piyangocu yerine bu sitelerden kazı kazanlar alarak şansını denemekten hoşlanıyor. Ayrıca artık kazı kazan turnuvaları sayesinde oyuncular şanslarını çok daha büyük bir ölçekte deniyor.

Sadece cep telefonu ve tabletten oynanabilen Clash of Clans tüm dünya gibi Türkiye’de de pek çok üyeye sahip. Gerçek zamanlı oyunda bir yandan kılanınızı savunmak için en iyi binaları yapıp güncelleştirmeniz diğer yandan askerlerinizi hazırlayıp onların gelişimlerine yardımcı olmanız gerekiyor. Klanlar arası maçların da yapıldığı oyun güncellemeleri sayesinde oyuncular hiç sıkılmadan saatlerce Clash of Clans’in başında kalabiliyorlar.

Kimi zaman en iyi oyun hangisi diye sorulduğunda en çok hileye izin veren cevabı alınır. Bu noktada Wolfteam pek çok kullanıcının ilk tercihi durumunda. Wolfteam hileleri nakit ve silah başta olmak üzere pek çok noktada var. Bu hileler sayesinde oyun kolaylıkla bitirilebilirken yüksek skor da elde ediliyor.

Türkiye’de gençlerin tercih ettiği oyunlarda son dönemde e-spor dallarının artışı dikkat çekiyor. Bu noktada doğal olarak karşımıza DOTA 2 çıkıyor. Şu ana kadar turnuvalarında en yüksek ücretin dağıtıldığı oyun pek çok Türk gencinin de ilk tercihi.

Tabii DOTA 2’nin tahtını sallayan ve onu geçmesi mümkün olan bir oyun daha var. O da Heroes of Storm. Son dönemde e-sporlarda giderek popüler hale gelen Heroes of Storm diğer oyunların aksine seçilen karakterin gözünden oynanıyor. Grafiklerindeki başarı da oyunun tercih edilmesinin nedenlerinden biri.

Uzay oyunlarına ilgi duyanların başlıca tercihi ise Star Craft 2. İlk Star Craft’a göre oldukça gelişmiş olan ikinci oyunda mantık yine aynı. Birbirinden oldukça farklı üç ırk galaksinin egemenliğini ele geçirmek için birbirleriyle savaşıyor.

Bütün bu sayılan oyunların dışında bir oyun var ki yıllardır çevrimiçi oyun dünyasında kimse tahtını sarsamadı ve hep ayrı bir yeri oldu. O da pek çok oyunun kendisinden esinlendiği, karakterlerini aldığı World of Warcraft. Son dönemde filmi de çekilen oyun hala pek çok bilgisayar ve oyun düşkünü için ayrı bir yere sahip ve yeni noktalar keşfetmek için oynanmaya devam ediliyor.

Türkiye’de her yaş grubundan insan kendisine uygun olan, hoşuna giden en az bir çevrim içi oyun ile vakit geçiriyor. Belli bir zaman içinde oyunların sosyal medyadan daha fazla zaman alma ihtimali de yükseliyor. Yine de sevilen bir oyun ile vakit geçirmenin keyfi başka hiçbir yerde kolay kolay bulunmaz.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar