2016 Ygs sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 Ygs sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kategoriler: Haberler

2 milyon civarında öğrencinin girdiği 2016 Ygs sınavı geride kaldı. Artık akıllarda tek soru var o da Ygs sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı. Haberin devamında bu sorunun cevabını bulabileceksiniz.

Yaklaşık olarak 2 milyon adayın yarıştığı 2016 Ygs sınavı geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği günü geride bırakmış olduk. Artık tüm gözler Ösym‘ye çevrilmiş durumda. Bakalım Ösym öğrencilerin merakla beklediği 2016 Ygs kitapçığını ne zaman yayınlayacak. Bir diğer akıllardaki soru ise ygs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve puanın nereden öğrenileceği.

Ygs 
Yüksek öğretime Geçiş Sınavı anlamına gelmektedir. Ygs sınavından sonra açıklanan puanlara AOBP (Ağırlıklı Orta öğretim Başarı Puanı) dahil değildir. Ygs sınavında toplam 6 puan türü bulunmaktadır. Toplam 160 sorunun sorulduğu sınavın süresi 160 dakikadır. İki sınavdan ilki olan Ygs sınavının toplam puana katkısı ise %40. Kalan %60 puan ise Lys sınavından gelmektedir.

2016 ygs sonuçları ne zaman açıklanacak

Ygs sınavında Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya ve Felsefe derslerinden sorular gelmektedir. Sınavın içeriğinde 40 Matematik, 40 Türkçe, 14 Fizik, 13 Kimya, 13 Biyoloji, 15 Tarih, 12 Coğrafya, 8 Felsefe, 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave felsefe soruları gelmektedir.

Ygs sınavı hakkında kısa bilgiler verdikten sonra artık herkesin cevabını merak ettiği 2016 Ygs sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna gelelim. Ösym sınavdan önce konu ile ilgili bir açıklama yapmıştı ve sınav sonuçlarının sınavdan 1 hafta – 10 gün süresi içerisinde duyurulacağını söylemişti. 13 mart 2016 pazar günü yapılan sınav sonuçlarının 21 mart – 25 mart tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandığı zaman sitemizden duyuracağız ve sonuçlar açıklandığında puan sorgulama linkini de sizlerle paylaşacağız. Sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı https://ais.osym.gov.tr/ linkinden de kontrol edebilirsiniz.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar