] }

Soru: Dört köşesi ve dört kenarı vardır, bütün kenarları birbirine eşittir. Hande'nin ifadesindeki şekil, aşağıdaki geometrik cisimlerin hangisi kullanılarak çizilemez?

Soru: Aşağıdaki cisimlerin bazı yüzleri boyanarak baskı yapılıyor. Buna göre aşağıdaki öğrencilerden hangisinin verdiği bilgi yanlıştır?
A) Kare prizmanın boyalı yüzeyi ile dikdörtgensel bölge elde edilir.
B) Silindirin boyalı yüzü ile daire elde edilir.
C) Üçgen prizmanın boyalı yüzeyi ile üçgensel bölge elde edilir.

Soru: Karınca ABCD karesinin çevresinde saat yönünde iki çeyrek tur yol gitmiştir. Buna göre karınca hangi noktaya ulaşmıştır?

Soru: Yukarıdaki şekillerle ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
A) 3 kenarı olan şekil 2. şekildir. B) Köşesi olmayan şekil 2, şekildir. C) 4 köşesi olan şekiller 1, 3 ve 4, şekillerdir.

Soru: Aşağıda kibrit çöpünden yapılan bir örüntü vardır. Buna göre 4. adımda oluşturulacak şekilde kaç tane kibrit çöpü kullanılmalıdır?

Soru: Kenarı ve köşesi yoktur.
Dört köşesi ve dört kenarı vardır.
Karşılıklı kenarları birbirine eşittir. Aşağıdaki geometrik şekillerden hangisi, Serpil veya Beyzanın bahsettiği şekillerden biri değildir?

Soru: Nehmet, bazı nesnelerin benzediği geometrik cisimlerin adlarını yazmıştır. Ancak bir geometrik cismin adını karıştırmıştır. Buna göre Mehmet hangi cismin adını yanlış yazmıştır?
A) Dikdörtgen prizma B) Küre C) Kare prizma

Soru: Masadaki çocuklar Kuzeyden başlayarak saat yönünde belirli bir kurala göre oturmuşlardır. Buna göre düzenin bozulmaması için 1 ve 2 numaralı sandalyelere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi oturmalıdır?


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar