Tasarruflu Mutfak Alışverişinin Püf Noktaları


Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Özellikle artan döviz kuru ve enflasyonun etkisi ile birlikte mutfak alışverinin önemi bir kat daha arttı. Bu nedenle tasarruflu alışveriş yapmak herkes için en önemli konu haline geldi. Ekonomik açıdan tasarruflu alışveriş yapmanın yanı sıra israfın önüne geçebilmek içinde mutfak alışverilerinde dikkatli olmak son derece önemli. Bu nedenlerden dolayı Migros ve benzerii yaygın mağaza ağına sahip zincir marketlerin düzenli olarak yaptığı indirimlerden ve kampanyaları takip etmek son derece faydalı olabilir. Çünkü tek bir marketten alışveriş yapmak diğer marketler tarafından yapılan indirimleri ve çok avantajlı kampanyaları kaçırmanıza neden olabilir.

Mutlaka Alışveriş Listesi Yapın

Mutfak alışverişinde temel kural her seferinde mutlaka bir liste hazırlamaktır. Bunun için öncelikle bir alışveriş listesi hazırlamanız gerekiyor. Bu listeyi hazırlarken ihtiyaçlarını sınıflandırabilir ve önceliği acil olanlara verebilirsiniz. İhtiyaçlarınızı belirlerken kataloglara göz atmayı unutmayın. Örneğin Migros katalogunda olan bir ürünün fiyatını mutlaka  diğer bültenlerde olan ürünlerin fiyatları ile karşılaştırmayı unutmayın. Bu sayede aynı ürün için en avantajlı fiyatı bulabilirsiniz ve paranızın karşılığını tam olarak alabilirsiniz.

Listenin yanı sıra satın aldığınız ürünlerin saklama koşulları ve son kullanma tarihleri de son derece önemli. Örneğin almak istediğiniz bir ürünün 1 kg’lık paketini alıyorsanız bunun ne kadar süreyle kullanacağınızı da göz önüne almayı unutmayın. Çünkü birkaç hafta içinde son kullanma tarihi gelecek olan üründen ihtiyacınız olandan fazlasını almayı istemezseniz. Bu hem ekonomik açıdan hem de kaynakların verimli kullanılması açısından büyük bir israf olabilir. Un ve bakliyat ürünlerini genellikle serin, kuru ve karanlık bir ortam, ağzı vakumlu tercihen cam kavanozlarda saklamaya dikkat edin. Bu sayede bu ürünlerin kullanım ömürlerini en uzun süreye çıkarabilirsiniz. Bunun yanında besinlerin hızlı bir şekilde bayatlamasının önüne geçmek için nemlenmelerini önlemeniz gerekiyor. Bunun içinde streç film gibi mutfak gereçlerini kullanabilirsiniz.

Kimileri günlük alışveriş yaparken kimileri haftalık veya aylık gibi daha uzun süreli ve planlı alışveriş yapmayı tercih ederler. Haftalık veya aylık alışveriş yapmak planlama ve ekonomi açısından çok daha faydalı olacaktır. Bu içinde özellikle büyük marketlerin yaptığı indirim ve kampanyalar dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Bunların yanında çoklu indirimler veya bedava ürünlere de dikkat etmeyi unutmayım.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar