Son Zamanlarda Hızla Artan Veri Sızıntıları İçin ZoogVPN Tedbiri

Son Zamanlarda Hızla Artan Veri Sızıntıları İçin ZoogVPN Tedbiri

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Son Zamanlarda Hızla Artan Veri Sızıntıları İçin ZoogVPN Tedbiri

Hack’ler ve sızıntılar, sosyal medya kullanıcılarından hükümet yetkililerine kadar herkesi etkiliyor ve neredeyse her gün haberlere konu oluyor. 2021 yılı; veri hırsızlığı, casus yazılımların kötüye kullanımı ve sızıntılarla ilgili önemli olaylarla doludur. Yanlış anlaşılmasın, veri ihlalleri yıllardır devam ediyor. Ancak Kimlik Hırsızlığı Kaynak Merkezi tarafından yapılan bir araştırma, 2021’de 2020’ye kıyasla %17’lik bir artış olduğunu tespit etti. Apple, Google ve Facebook gibi teknoloji devleri bile sürekli bilgisayar korsanlığı tehdidi altındadır.

Linkedin

LinkedIn fiyaskosu, 2021’de 700 milyon kullanıcının veri ihlaline yol açan bir başka büyük manşet olmuştur. Bilgisayar korsanlarının karanlık ağdan elde ettikleri verileri 5.000 dolara satmaları gerekiyordu. Bilgisayar korsanları; bir milyon kullanıcının adının, telefon numaralarının, fiziksel adreslerinin, e-postalarının, istihdam geçmişinin ve coğrafi konumunun kayıtları dahil olmak üzere çalışmalarının bir örneğini yayınladı. Ancak LinkedIn, yalnızca hizmet şartlarının ihlali olduğunu söyleyerek bu olayı bir veri ihlali olarak değerlendirmeyi reddetti.

Avast

İlginç bir şekilde kullanıcılarını güvende tutması gereken şirket de bu listede yer alıyor. Vice ve PC Mag tarafından yapılan bir araştırma, ürünleri dünya çapında yüz milyonlarca insan tarafından kullanılan antivirüs yazılımı şirketi Avast’ın, Jumpshot şirketi aracılığıyla web tarama verilerini sattığını ortaya çıkardı. Ocak 2020’de Avast’ın CEO’su olay için alenen özür diledi ve Jumpshot operasyonlarını kapatarak veri toplamayı sonlandırdı.

Kişisel Verilerinizi Nasıl Korursunuz?

Ama endişelenmeyin. Kişisel bilgilerinizi korumak ve yabancıların güvenli bir şekilde gezinmesini engellemek için atabileceğiniz bazı adımlar vardır. İşte güvenliğinizi artırmak için beş ipucu:

  • Bilinmeyen dosyaları mobil cihazınıza veya tabletinize yüklemeyin.
  • Saldırıya uğrama olasılığını azaltmak için mümkün olduğunca iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemini kullanın.
  • Güçlü bir parola ayarlayın ve bunu güvenilir parola yöneticinizde saklayın.
  • Gerçek IP’nizi ifşa etmeden güvenli ve anonim bir şekilde gezinmek için vpn kullanın.

ZoogVPN olarak gizliliğinizi ve güvenliğinizi ciddiye alıyoruz. Bu nedenle, dünyanın neresinde olursanız olun, tüm platformlara uygun çok yönlü bir araç oluşturduk. Tüm büyük cihazlar ve platformlar için kullanıcı dostu uygulamalar sunuyoruz, böylece hassas olan kişisel ve finansal bilgilerinizin asla tehlikeye atılmayacağından emin olabilirsiniz. Pc için en iyi vpn programı hangisi diye merak eden kişiler uygulamamızı gönül rahatlığıyla indirip kullanabilir.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar