Profesyonel Fotoğrafçılığın Yetkinlikleri

Profesyonel Fotoğrafçılığın Yetkinlikleri

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

İyi bir fotoğrafçı olduğunuzu kanıtlamak için özgeçmişinizin işiniz kadar iyi olması gerekir. İş deneyiminizi ve kendinizi kanıtlamanın temel adımı, kaliteli bir özgeçmiş hazırlamaktır. Profesyonel fotoğrafçılar için hazırlanan özgeçmişler diğer özgeçmişlerden biraz farklıdır. Adınız, soyadınız, meslek unvanınız, iletişim numaranız ve e-posta adresiniz özgeçmişin tanıtım bölümünde yer almalıdır. Daha dikkat çekici ve diğer özgeçmişlerden öne çıkması için bir fotoğraf, sosyal medya profili veya dijital portföy de eklenebilir. Bu bölüm tamamen profesyonel bir fotoğrafçı olarak yaratıcılığınıza kalmış. Renkli, vurgulu ve oldukça dikkat çekici bir bölüm haline getirebilirsiniz. Profesyonel fotoğrafçılığın yetkinlikleri özgeçmiş için gerçekten çok önemlidir.

Profesyonel Fotoğrafçılar Nasıl Özgeçmiş Hazırlamalı?

Başvurduğunuz şirkette iyi bir izlenim bırakmak için özgeçmişinizin de etkili olması gerekir. Özgeçmiş hazırlamaya başlamadan önce tüm detaylı bilgileri göz önünde bulundurmalısınız. Kullanmak istediğiniz formata karar verdikten sonra etkileyici bir giriş hazırlamalısınız. Profesyonel bir fotoğrafçı özgeçmişi, tıpkı profesyonel bir fotoğraf gibi özenle hazırlanmalıdır. Bir deneme, bir deneme gibi değil, özet olarak hazırlanmalıdır. Profesyonel bir özet eklemelisiniz. Bu özet, iş deneyimlerinizi, başarılarınızı, sertifikalarınızı ve fotoğrafçılık becerilerinizi içermelidir. Özgeçmişinizde profesyonel zamanlılık ve doğruluk ele alınmalıdır. Hazırlayacağınız özgeçmişin tamamı yazı stili, rengi ve vurguları açısından dikkat çekici olmalıdır.

Özet Bölümü

Etkili bir profesyonel fotoğrafçı özgeçmişinde özet bölümü çok önemlidir. Bu bölümde mükemmel bir giriş yapmalı ve fotoğraf eklemeye özen göstermelisiniz. Özet bölümünde iş geçmişi, bilgi ve beceriler, iş tecrübesi dikkatli ve akıcı bir şekilde vurgulanmalıdır. Bu bölümü akıcı bir kompozisyon şeklinde doldurabilirsiniz. Bu bölümde zorlandığınızı düşünüyorsanız diğer bölümlerin hazırlıklarına geçebilirsiniz. Ardından tekrar özet bölümüne dönebilirsiniz.

İş Deneyimi Bölümü

İş deneyimi bölümünde geçmiş deneyimlerinizi paylaşmalısınız. Çalıştığınız kurum ve kuruluşları, ne kadar süre çalıştığınızı, şirketleri, yerleri, unvanları, sorumlulukları ve ölçülebilir başarıları belirtmelisiniz. Özgeçmiş hazırlamadan önce profesyonel fotoğrafın yetkinliklerini ve önemini bilmeniz gerekir. Ayrıca iş tecrübesi bölümünde belirsiz, karmaşık ve aşırı genel detaylar vermekten kaçınmalısınız.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar