Özel Ders Nereden Alabilirim?

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Özel dersler gittikçe popüler hale geliyor ve bu da özellikle öğrencinin okullarda notlarının iyileştirilmesinde değil, aynı zamanda geniş bir konu yelpazesinin pratik anlayışının geliştirilmesinde etkili olduğu için hiç de şaşırtıcı değil. Öğrenim alma, öğrencinin yetenekleri üzerinde bu kadar olumlu bir etkiye sahip olmanın birçok sebebi vardır. İşte öğrenciler için özel ders 8 avantajları.

Özel dersler neden avantajlıdır?

Özel eğitimin en büyük avantajlarından biri, derslerin her öğrenciye uyacak şekilde kolayca özelleştirilebilmesidir. Okulda bir öğrenci bir dezavantaj olabilir, örneğin, sınıfın geri kalanına farklı bir tempoda çalışıyorsa veya kursun belirli bir yönüne daha fazla dikkat çekmeye ihtiyaç duyarsa, özel ders bu sorunları büyük ölçüde etkisiz kılar. Öğrenciler, bir öğretmenin, öğrencinin ihtiyaçları ve yeteneklerine bağlı olarak bir dersin hızını, odağını ve hedeflerini ayarlayabilmesinden, yani öğrenme verimliliğinin en üst düzeye çıkarılabileceği gerçeğinden yararlanacaktır. Özellikle İngilizce özel ders ve Fransızca özel ders gibi yabancı dil öğreniminde oldukça etkilidir. Bu, disleksi veya dispraksi gibi öğrenme bozuklukları olan öğrenciler için dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır. İyi bir öğretmen bunu dikkate alabilecek ve bir öğrenciye büyük fayda sağlayacaktır.

Özel ders daha fazla zaman ve dikkat gerektirir

Özel dersten elde edilen bir diğer büyük pozitif avantaj, bir öğrencinin bir öğretmenden alacağı zaman miktarıdır. Özel ders genellikle bire bir olarak olduğundan, öğretmenler dikkatlerini bir öğrenciye tam olarak odaklayabilirler. Bu, öğretmen zamanının ikiye bölünmüş olduğu ve bireylerin kalabalığın içinde kolayca kaybolabilecekleri yirmi ila otuz öğrencinin sınıflarına göre büyük bir avantajdır. Daha az dikkat dağıtıcı olan öğretmen, öğrencinin zayıf noktalarını daha iyi değerlendirebilir ve üzerinde çalışabilir, böylece tüm öğrenme süreci daha etkili olur.

Doğru Öğretmen seçimi

Öğrenciler hem mizaç hem de öğrenme tarzı açısından kendilerine uygun bir öğretmene daha iyi cevap verecektir. Öğrencilerin genel olarak öğretmenlerinin kime ait olduğu konusunda çok az bilgiye sahip olduğu okulun aksine, özel dersleri seçmek öğrencinin veya ebeveynlerinin kendilerini rahat hissettikleri bir öğretmen seçmelerine izin verir. Her biri kendi güçlü yönleri, uzmanlıkları ve öğrenme stilleri olan çok çeşitli öğretmenler mevcut olduğundan, her öğrenciye çok uygun bir öğretmen olmak zorundadır. Eğitim ve öğretme yapabilecek doğru öğretmenin bulunması, öğrenci için gerçekten büyük bir fark yaratabilir. Örneğim ana dili almanca olan bir öğretmenden alınan almanca özel ders daha etkili olacaktır.

Evde ve Test Uygulaması ile Yardım

Ödev genellikle öğrenciler için sıkıcı ve bazen de zor bir deneyim olabilir. Öğrencinin odaklanmasını ve ilgisini sürdürmeyi başarabilen bir öğretmene sahip olmak, ödevin sadece daha yüksek bir standartta tamamlanmasını değil, daha da önemlisi, öğrencinin bundan ne kazanabileceğini bilmesi bakımından daha etkili olmasını sağlayacaktır. Benzer şekilde, öğretmenler özellikle matematik özel ders, fizik özel ders  test hazırlığı konusunda etkili olabilir.

Yetenek üzerine olan özel dersler

Özel ders genellikle bire bir olduğundan, öğretmenler ve öğrenciler daha büyük bir sınıfta mümkün olandan çok daha sıkı çalışabilir ve daha güçlü ilişkiler kurabilirler. Öğretmenlerin öğrencilerini daha iyi tanıyabilmeleri ve bunun olası sorunları tespit etmelerini ve onlara yardım etmelerini kolaylaştıracağından, bunun öğrencilerin üzerinde yapabileceği etki derindir. Özellikle gitar özel dersi, piyano özel dersi gibi yetenek üzerine olan özel dersler öğretmenin etkinliğine bağlıdır.

Yüzme özel dersi ya da pilates özel dersi gibi vücudun çalıştırılmasına sağlamaya yönelik özel dersler de profesyonel öğretmenlerin aynı zamanda sporcu kökenli olmasını sağlamak çocuğunuzun öğretmenini bir rol model olarak algılamasını da sağlayacaktır.Teklif gelsin markası tüm özel ders veren kişileri sizlere sunuyor.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar