Liposuction Kaç Beden İnceltir?

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Liposuction yalnızca ülkemizde değil aynı zamanda tüm dünyada en çok uygulanan kozmetik cerrahi prosedürlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Vücut konturunun iyileştirilmesini sağlayan liposuction, jinekomasti tedavisinde de tercih edilen bir yöntemdir. Oldukça etkili bir vücut şekillendirme prosedürü olarak ön plana çıkan liposuction, düzenli diyete ve spora dirençli bölgesel yağlanmaların giderilmesi amacıyla uygulanır. Op. Dr. Evren İşçi liposuction prosedürü başta olmak üzere cerrahi ve cerrahi olmayan tüm estetik uygulamalarla en doğal ve etkili sonuçların alınmasını, arzu ettiğiniz görünüme güvenilir bir şekilde erişmenizi sağlar.

Liposuction doğrudan kilo verdirmeye yönelik yani bir zayıflama yöntemi değildir. Bununla birlikte liposuction ameliyatından sonra 1 ile 5 beden arası incelme sağlanabilir. Ancak ne kadar incelme elde edileceği hasta özelinde belirli etkenlere göre değişiklik gösterebilir.

Liposuction Nedir? Kimler İçin Uygundur?

Yağ emme anlamına gelen liposuction; lokalize yağ birikintilerinin kanül denilen ince tüpler ve negatif basınç kullanılarak alındığı işlemdir. Liposuction; karın, iç uyluk, kalça, dış uyluk, diz ve çene altı bölgelerine uygulanabilir. Ayrıca farklı yaş gruplarındaki erkeklerde sıklıkla karşılaşılan bir sağlık sorunu olan jinekomastinin çözümünde de etkili bir yöntemdir.

Hastanın liposuction ameliyatına uygun olup olmadığı kararı, kişi özelinde yapılan değerlendirme sonucu verilir. Ön görüşme ve muayene süreçlerinde hastanın liposuction uygulamasından ne kadar fayda sağlayacağı, genel sağlık durumunun operasyona uygun olup olmadığı, iyileşme sürecini olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir ilaç, alkol ya da sigara kullanıp kullanmadığı değerlendirilir. Tüm operasyonlarda olduğu gibi liposuction ameliyatında da iyileşme sürecini olumsuz yönde etkilemesi riski nedeniyle operasyondan önce sigara kullanımına ara verilmesi önerilir. Hastanın cilt elastikiyetinin azaldığı durumlarda, uygulamadan sonra cilt kendisini toparlayamayacağı için istenilen sonucun elde edilmesi olası değildir.

Genel sağlık durumu iyi, aktif, cilt gerginliği iyi ve ideal kilosundan en çok %12-15 oranında fazlası olan kişilerin liposuction ameliyatı için uygun adaylar olduğu kabul edilir.

Liposuction Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Uygulamanın özelliğine ve kapsamına göre liposuction ameliyatı lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Hangi tür anestezi uygulanacağı; uygulama yapılacak bölge, alınacak yağ miktarı ve uygulama bölgesinin genişliği gibi bazı etkenlere göre değişiklik gösterebilir.

Liposuction ameliyatı sırasında uygulama yapılacak olan bölgeye minimal kesiler yapılır. Kesiler yapıldıktan sonra hazırlanmış olan serum içeriği uygulama bölgesine enjekte edilir. Daha sonra kanüller ve vakum kullanılarak bölgedeki yağ hücreleri uzaklaştırılır. Böylece bölgenin hacmi istenilen düzeyde azaltılır.

Liposuction Ameliyatı Ağrılı mıdır?

Liposuction ameliyatı lokal ya da genel anestezi altında uygulandığından operasyon sırasında hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Ancak ameliyattan sonra uygulama bölgesinde bir miktar acı ya da ağrı hissedilmesi normal bir durum olarak kabul edilir. Liposuction ameliyatı sonrası hissedilen ağrı genellikle basit ağrı kesiciler kullanılarak giderilebilecek düzeydedir. Bununla birlikte herkesin ağrı eşiği farklı olduğundan hissedilen ağrı kişiden kişiye değişebilmektedir.

Liposuction ameliyatından sonra hasta aynı gün taburcu edilebileceği gibi bir gece gözetim altında tutulması da söz konusu olabilir. Bu durum uygulanan operasyonun kapsamına göre değişebilir. Eğer liposuction küçük bölgelere uygulandıysa ya da 1.5 litreden az miktarda yağ alındıysa genellikle hastanın aynı gün taburcu edilmesi söz konusu olur. Bu miktarın aşıldığı durumlarda hastanın yaşı ve genel sağlık durumu değerlendirilir. Aynı gün taburcu edilip edilmeyeceği buna göre belirlenir.

Liposuction ameliyatı farklı büyüklükteki alanlara ya da birden fazla alana uygulanabilir. Bununla birlikte hastadan bir seferde ve güvenli bir şekilde alınacak maksimum yağ miktarının aşılmaması için gereken özen gösterilmelidir. Bilimsel verilere göre hastadan bir seferde alınabilecek olan yağ miktarı maksimum, kişinin vücut ağırlığının %10’u olsa da 2,5 ile 4 litre arası güvenli miktar olarak kabul edilir. İkinci bir operasyonun yapılacak olması durumunda ilk operasyondan sonra 3 ay beklenmelidir.

Liposuction Sonuçları Kalıcı mı?

Liposuction ameliyatı ile uygulama bölgesindeki yağ hücreleri, bölgeden kalıcı olarak uzaklaştırılır. Ancak zaman içinde kilo alınırsa yani düzenli egzersiz yapılmaz ve sağlıklı beslenilmezse bölgedeki yağ hücrelerinin hacmi artabilir. Buna bağlı olarak bölgede yeniden yağlanma oluşabilir.

Liposuction ameliyatından sonra belirli bir süre boyunca uygulama bölgesini sıkıca saran bir korse kullanılmalıdır. Bu sayede, opere edilen bölgelerde kanama önlenebilir. Ayrıca derinin yeni bölgeye uyumu konusunda da etkili bir önlem alınmış olur.

Ameliyatı izleyen 24-48 saat arası bölgedeki minimal kesilerden sıvı sızabilir. Morarma ve şişlik de görülebilir. Morluklar genellikle 3 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Sararmaların geçmesi için yaklaşık 2 aya gereksinim vardır. Dokudaki şişlikler ortalama 4 hafta kalır. Bu sürede vücut ölçülerindeki değişikliğin tam olarak fark edilmesi olası değildir.

Liposuction mutlaka alanında uzman ve deneyimli hekimlerde uygulanmalıdır. Bu sayede komplikasyon oluşması riski minimize edilir. Hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanabilmesi için doktorun önerilerine eksiksiz bir şekilde uyulmalıdır.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar