İtalya’da Sanat, Moda ve Tasarım Okumak

İtalya’da Sanat, Moda ve Tasarım Okumak

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

İtalya; sanat, moda ve tasarımın her yönüyle etkin olduğu ve tüm dünyada bu özelliğiyle tanınan bir ülkedir. Bölgede tarihin oldukça eski dönemlerinden beri bu alanlarda etkin olan ve pek çok eserler veren insanların yaşadığı uygarlıklar var olmuştur. İtalya, bu sayede sanat, moda ve tasarım alanlarında pek çok dönemde ekol oluşturmuş ve bu alanlarda en önemli eğitim merkezlerinden biri olmuştur. Günümüzde de İtalya’da sanat, moda ve tasarım eğitimi almak isteyen öğrenciler, dünyanın birçok bölgesinden ülkeye seyahat etmektedir.

İtalya’da Sanatın Her Alanında Kaliteli Eğitim Almak Mümkün

İtalya, Roma döneminden Rönesans’a kadar verilmiş tarihi sanat eserlerini canlı olarak görebileceğiniz, bu kültüre yakından tanık olup kültürün getirdiği eğitim geleneğinden verimli bir şekilde faydalanabileceğiniz bir ülke. Bunun yanı sıra İtalya; çağdaş sanat, moda ve tasarımın da öncülerindendir. Yakın tarihte de neredeyse sanatın her alanında kaliteli eserler verilen ülkede çağdaş sanat akımlarına da birebir şahit olabilirsiniz. Bu, İtalya’da sanat, moda ve tasarım okumak isteyen öğrenciler için gerçekten bulunmaz bir fırsat olarak görülebilir.

İtalya’daki köklü ve başarılı sanat okulları aracılığıyla alınacak kaliteli eğitim, akademik hayatın sona ermesinin ardından başarılı bir kariyerin kapılarını aralayacaktır. Ülkede gerçekten ciddiye alınan ve büyük ilgi gösterilen sanat okulları, kendini bu alanda geliştirmek ve başarılı bir kariyere sahip olmak isteyen öğrencilerin öncelikli tercihleri arasında yer almaktadır.

İtalya’daki Sanat, Moda ve Tasarım Okulları

İtalya’da sanat, moda ve tasarım eğitimi almak isteyen öğrencilerin başvurabilecekleri başarılı okullar bulunmaktadır. NABA, Marangoni ve Leonardo Da Vinci Sanat Akademileri ülkedeki başlıca sanat okulları arasındadır. Dünyanın pek çok ülkesinden öğrencinin eğitim almak için başvurdukları bu okullar, Türkiye’den de birçok öğrenci ağırlamaktadır.

Sanatın her alanında üst düzey teorik eğitim sunan bu okullarda öğrencilerin yaratıcılıklarını ve pratik zekâlarını geliştirmelerine olanak sağlayan uygulamalı eğitim imkânı da bulunur. Siz de İtalya’da sanat, moda ve tasarım eğitimi alarak bu imkânlardan faydalanmak, sanatın dilediğiniz dalında başarılı bir kariyere sahip olmak istiyorsanız Pava Education’un profesyonel danışmanlık hizmetinden faydalanabilirsiniz. Pava Education, İtalya’da sanat, moda ve tasarım okumak isteyen öğrencilere başvuru işlemlerinden kayıt işlemlerine kadar tüm aşamalarda destek sağlar. Bu hizmetten faydalanmak için başvuru formunu doldurabilirsiniz. Pava Education’un uzman danışmanları sizinle en kısa süre içinde iletişime geçeceklerdir.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar