Hızlı İşe Alım İçin Hızlı İpuçları


Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Çoğu insan gibiyseniz, ihtiyaç duyduğunuzda hızlı bir şekilde iş bulmak zordur. İş ararken yapabileceğiniz ve yeni bir pozisyonu daha hızlı bulmanıza yardımcı olacak bazı şeyler vardır. Bunlardan bazıları küçüktür ama büyük fark yaratabilir. Diğerleri ise iş aramanızı hızlandıracak ya da bitirecek kadar önemlidir.

Yapmadığınız bir şey olup olmadığını görmek için bu ipuçlarını kullanın ve ardından deneyin.

İş Panolarını Doğru Kullanın

Indeed.com, SimplyHired.com, CareerBuilder.com ve Monster.com gibi tüm büyük iş ilanlarında anahtar kelime, yarıçaplı konum, iş unvanı ve diğer birçok seçeneğe göre arama yapabileceğiniz bir “Gelişmiş Arama” seçeneği vardır.

Her gördüğünüz iş ilanına başvurmak mantıklı değildir ve genellikle verimsiz olur. Bunun yerine, niteliklerinize uyan işleri arayın. Bu şekilde, bir görüşme için seçilme şansınız daha yüksek olacaktır. İş aramaya başlamadan, nasıl bir iş aradığınıza karar vermek için zaman ayırın.

Özgeçmişinize Odaklanın ve Başvurmaya Devam Edin

Bir işe alım yöneticisini sizi mülakata seçecek kadar etkilemek için yalnızca saniyeleriniz var. İşe alım yöneticileri, ön yazınızın ilk paragrafında şirket için neler yapabileceğinizi görmek ister.

Ancak, önemli olan sadece ön yazınız değildir. Özgeçmişiniz, işle mümkün olduğunca yakın bir eşleşme olması için düzenlenmeli ve değiştirilmelidir. Aksi takdirde, şirketlerin özgeçmişleri taramak için kullandıkları başvuru takip sistemlerinden geçemeyebilir.

Ayrıca özgeçmişinizin başvuru takip sistemlerinden geçtikten sonra onu inceleyecek olan işe alım uzmanını da etkileyecek şekilde hazırlanmış olması çok önemlidir. Bu nedenle özgeçmiş oluşturma sürecinde hiçbir risk almamak için profesyoneller tarafından kullanılan çevrimiçi CV oluşturma platformlarından yardım alabilirsiniz. Adaylar tarafından en çok tercih edilen çevrimiçi CV hazırlama platformlarından birini ziyaret edebilirsiniz: https://www.cvmaker.com.tr/

Hayalinizdeki iş için başvurdunuz ve şirketten hiçbir geri dönüş alamadınız. Daha sonra, işin tekrar ilan edildiğini gördünüz. “Tekrar başvurmak” iyidir, ancak özgeçmişinizdeki ve ön yazınızdaki niteliklerinizi iş gereklilikleriyle dikkatlice eşleştirdiğinizden emin olun. Ayrıca, kimleri tanıdığınızı görmek için Linkedin’i kontrol edin. İkinci seferde bir tavsiye alma şansınız olabilir.

İş başvurusunda bulunurken, en olası sonuç, bir işe girmeden önce çok sayıda ret cevabı almanızdır. Cesaretinizi kırmak yerine hatalarınızdan ders alın ve doğru teklifi alana kadar başvurmaya devam edin.

Başvurunuzun veya mülakatlarınızın sonuçlarını beklemek sadece iş arama sürenizi uzatacaktır. Başvurmaya devam edin – olabilecek en kötü şey ya hayır cevabı almanız ya da birden fazla iş teklifiyle uğraşmak zorunda kalmanızdır.

Görünüşünüz ve Kişiliğiniz

Belki dış görünüş bu kadar önemli olmamalı, ama önemli. Bir mülakatın ilk 5 dakikası ilk izlenimler için kritiktir. Başvurduğunuz iş ve şirket türüne uygun giyindiğinizden emin olun.

Provası yapılmış cevaplar, sahte gülümsemeler ve mülakatı yapan kişinin duymak istediğini düşündüğünüz şeyleri söylemek işvereni yanıltır. İşverenler işe aldıkları kişinin kim olduğunu bilmek isterler ve bu kişi ilk iş gününde gelmesini bekledikleri kişidir.

Nasıl bir çalışan olduğunuzu işe alım uzmanına göstermenin bir yolu da bir hikaye anlatmaktır. Size sorular sorulduğunda, sahip olduğunuz belirli beceri ve deneyimleri ve size sorulan durumlarla nasıl başa çıktığınızı aktarın. Ne kadar gerçekçi bilgi verirseniz, işe alım müdürü sizin ne kadar nitelikli olduğunuzu o kadar iyi anlayacaktır.

Mülakat Görgü Kurallarını Unutmayın

En yaygın mülakat hatalarından biri, son patronunuz veya iş arkadaşlarınız hakkında kötü şeyler konuşmaktır. Mülakatı yapan kişinin merak edeceği ilk şey, işinize devam ettiğinizde onların şirketi hakkında ne söyleyeceğinizdir.

Bir iş görüşmesinden sonra takip etmek çok önemlidir. Bu, iş için değerlendirildiğiniz için minnettarlığınızı göstermenin bir yoludur. Aynı zamanda ilginizi yinelemenin ve görüşme sırasında ihmal ettiğiniz her şeyi paylaşmanın da bir yoludur.

Ağınızı ve Referanslarınızı Kullanın

Ağlar, başarılı bir iş arama sürecinin önemli bir bileşenidir. Çoğu iş, ister çevrimiçi ister yüz yüze olsun, ağ kurma yoluyla bulunur. Bağlantılarınıza iş aradığınızı söylemediğiniz sürece bir sonraki pozisyonunuzu bulmanıza kimin yardımcı olabileceğini asla bilemezsiniz.

Referanslar önemlidir ve işverenler bunları kontrol eder. Eski iş arkadaşlarınızdan, patronlarınızdan, müşterilerinizden ve tedarikçilerinizden tavsiyeler alın. Bunları Linkedin gibi sitelerde saklayın ve mümkün olduğunda paylaşın. Amirinizden kötü bir referans almaktan endişe ediyorsanız, kimlik bilgilerinize ekleyebileceğiniz bazı kişisel referanslar almaya çalışın.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar