Bitki ve Hayvanların Önemi 3.Sınıf Hayat Bilgisi


Kategoriler: Hayat Bilgisi

BİTKİLERİN VE HAYVANLARIN ÖNEMİ

İnsan yasamı açısından bitkiler ve hayvanlar çok önemli bir yere sahiptir.

Bitkiler, insan yaşamının en temel besin kaynaklarından biridir. Bitkilerin mevsimine göre pazardan ya da marketten alınarak evde tüketimini sağlamaktayız. Ispanak, pırasa, lahana, domates, salatalık, kiraz, elma, muz, erik vb. tükettiğimiz bu bitkilere örnek verilebilir. Bu bitkilerin bazılarını yemek yaparak tüketirken bazılarını günlük hayatımızda çiğ olarak tüketmekteyiz.

Her yediğimiz bitki bize farklı vitamin sağlamaktadır.

Bitkilerin bir diğer önemi ise nefes alış verişi sırasında havaya verdiğimiz karbondioksiti alıp bize oksijen sağlamalarıdır. Bitkiler havanın temizlenmesinde çok önemli rol oynamaktadır.

Bitkileri korumalı ve daha fazla yeşil alan için ağaçlandırma yapmalıyız. Bitkileri yok edersek yediğimiz besinlerde büyük oranda azalma meydana gelir. Havadaki karbondioksit miktarı artar ve ilerleyen zamanlarda temiz hava konusunda büyük zorluklar yaşarız.

Hayvan Dostlarımızı Sevelim

Hayvanlar, hayatımızın önemli bir parçasıdır. Bazılarının etinden, sütünden yararlanırken bazıları ise bize arkadaş olur.

İnekler, insan hayatındaki en önemli besin kaynaklarından biridir. Sütünden yoğurt, peynir, tereyağı yapılarak sofralarımıza gelir. Vitamin bakımından çok zengin ve besleyicidir.

Hayvanları korumalı, soğuk havalarda aç kalmamaları için beslemeliyiz. Yazın ise sıcak havalarda evimizin balkonuna ya da bahçeye bir kap su koyarak onların yaşamlarına ufak dokunuşlar yapabiliriz.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar