Aile Büyüklerimizin Çocukluk Dönemleri 3.Sınıf Hayat Bilgisi


Kategoriler: Hayat Bilgisi

Aile Büyüklerimizin Çocukluk Dönemleri

Anne — babalarımızın çocuk oldukları zamanı düşünmek bir an için zor gelebilir. Onlar da çocuk oldular ve onlar da birçok oyun oynadılar.

Aile büyüklerinizin yaşadıkları yerleri, oynadıkları oyunları merak ettiniz mi’? Kendi çocukluk döneminiz ile onların çocukluk dönemini karşılaştırdınız mı?

Büyüklerimizin çocukluk dönemi ile bizimki oldukça farklıdır. Büyüklerimiz, zamanında sokakta çok rahat oyun oynayabilirmiş. Top ya da taş ile oynanan oyunlar en popüler oyunlarmış. Ellerinde oyuncakları olmadığı için kendi oyunlarını kendileri yapmaya çalışırlarmış. Böylece hayal güçlerini kullandıkları için oldukça yaratıcı oyunlar ortaya çıkmıştır. Çelik—çomak, dokuz taş vb. bu oyunlardan bazılarıdır.

Anne — babalarımızın döneminde teknoloji de çok fazla ilerlemedigi için ellerinde bilgisayar, laptop ya da cep telefonları yoktu. Günümüze baktığımızda hemen hemen herkesin laptobu ve cep telefonu bulunmaktadır. Bu teknolojik cihazlarla, birçok oyun indirilip oynanabilmektedir.

Teknolojinin birçok katkısı olduğu gibi zararı da vardır. Arkadaşlık ilişkilerine zarar verebiliyor. Birbirimizle daha az iletişim kurmamıza sebep oluyor. Bu yüzden mümkün olduğu kadar teknolojiyi çok fazla zaman harcamadan kullanmalıyız.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar