2018 YKS soruları ve cevapları

2018 YKS soruları ve cevapları

Kategoriler: Haberler

Bir anda değişikliğe uğrayarak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) adını alan yeni üniversitelere giriş sınavı 30 haziran 2018 cumartesi günü gerçekleştirilecek. Tüm lise hayatının karşılığının alınacağı YKS sınavı öğrenciler için oldukça önem arz ediyor. İlk olarak öğrenciler TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavına, ertesi gün de AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavına girecekler.

2018 Yks Ne Zaman?

Tüm öğrenci ve velilerin heyecanla beklediği ve 23 Haziranda yapılması planlanan 2018 YKS sınavı seçimler nedeniyle bir hafta ertelenerek 30 Haziran 2018 cumartesi günü yapılacak. Sınav iki oturumdan oluşmaktadır. İlk oturum olan TYT sınavı cumartesi günü, ikinci oturum olan AYT sınavı ise pazar günü yapılacak. Her iki sınav için de öğrencilerin en geç 10:00 da sınav solonuna giriş yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde sınav salonuna giremeyecekler. Bu kuralın oldukça katı bir şekilde uygulandığını da tüm öğrenci ve velilere hatırlatmak isteriz. Kapılar kapandıktan 1 dakika sonra bile gelseniz sınava giriş hakkını kaybedeceksiniz. Bu zamana dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Cumartesi günü yapılacak olan TYT sınavı 10:15 te başlayacak ve toplam 135 dakika sürecek. Pazar günü yapılacak olan AYT sınavı da yine 10:15 de başlayacak ve sınav süresi ise 180 dakika olacak. YDT sınavı,  Pazar günü 15:45’te başlayacak ve sınav süresi 120 dakikadır. Salona giriş saatinin en geç 10:00 olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.

YKS sınavı soru dağılımları

2018 YKS sınavı için başvurular 1-21 Mart tarihleri arasında yapılabilecek. 2018 YKS Sınav ücretleri, sadece TYT’ye girecek adaylar için 50 TL, TYT ile birlikte AYT veya YDT’den hyerhangi birine girecek adaylar için 100 TL, TYT, AYT ve YDT sınavlarının tümüne girecek adaylar için ise 150TL dir. Ödemeleri bankalar aracılığıyla veya ÖSYM’nin kendi sitesinde e-işlemler menüsünden yapabilirsiniz.

YKS sınavı giriş belgesi için işlemleri ÖSYM – AİS sisteminden yapılmaktadır. Sınava girecek olan öğrenciler www.ais.osym.gov.tr sayfasından TC kimlik numaraları ve daha önce aldıkları ÖSYM şifreleri ile giriş yaparak sınav giriş belgesini çıkartabilirler. Bunu yaparken en çok dikkat etmeniz gereken unsur giriş belgesinin üzerindeki resmin net ve tanınabilir durumda olmasıdır. Giriş belgesinde fotoğraf net olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır.

 



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar