Dünya Üzerinde En Popüler Kahve Türleri

Dünya Üzerinde En Popüler Kahve Türleri

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Dünya Üzerinde En Popüler Kahve Türleri

Kahve, dünya genelinde milyonlarca insanın severek tükettiği lezzetlerden biri. Buna bağlı olarak piyasadaki gelişmeler ve yenilikler de oldukça fazla. Bu gelişmeler ve kültürlerin kendi yorumları ise ortaya pek çok çeşidin çıkmasını sağlamış.

Dünya üzerinde en popüler kahveler arasında; filtre kahve, espresso, latte, cappuccino, flat white, mocha gibi çeşitler yer alıyor. Bu çeşitlerin her biri kendine has hazırlama tekniğine sahip. Bunun yanı sıra bu kahvelerin sunumları da farklılık göstermektedir.

Ancak bu saydığımız çeşitler arasında; flat white, latte, mocha gibi birçok tür espresso bazlı kahvelerdir. Espressonun hafifletişmiş hali olarak sunulmaktadırlar. Bu popüler kahveleri dışarıda içmeye kalmak ise oldukça pahalıya patlıyor.

Bir fincan kahvenin dudak uçuklatan fiyatı ise bu lezzetlerle pek çok kahveseverin arasına mesafe koyuyor. Ancak Mithra Coffee’nin kaliteli kahve çekirdekleri sayesinde artık dilediğiniz kahveyi mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Çünkü Mithra Coffee’nin kahve çeşitleri arasında filtre kahveden espressoya kadar birçok seçenek var.

Evinizden ya da ofisinizden çıkmadan sipariş edebileceğiniz bu kahveler sayesinde keyif ayağınıza gelecek. Şimdi siz de Mithra Coffee’nin kahve çeşitlerini inceleyebilir ve damak tadınız için en uygun lezzeti dakikalar içinde satın alabilirsiniz.

French Press ile Cold Brew Yapımı

Kahveseverler, tarafından çokça tercih edilen French press evde lezzete kısa sürede ve kolaylıkla ulaşmanın uygun fiyatlı bir yolu. Yaz kış kahveseverlerin yanlarından ayırmadıkları bu pratik ekipman sıcak lezzetlerin yapımının yanı sıra soğuk lezzetlerin yapımında da tercih ediliyor. Özellikle son zamanların en popüler demleme yöntemlerinden biri olan cold brew, French pressle oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilir.

Evde dilediğiniz lezzetleri hazırlamanıza yardımcı olacak French press çeşitlerine Mithra Coffee’den ulaşabilirsiniz. Her bütçeye uygun ve kaliteli seçenekler sunan bu firma sayesinde yaz ve kış aylarında sevdiğiniz aromaların keyfini sürebilirsiniz.

Peki, Mithra Coffee’den French pressinizi aldınız diyelim ve evde cold brew demleme stilini deneyimlemek istiyorsunuz. Bunun için ekipmanın yanında cold brew ayarında öğütülmüş çekirdek siparişi de vermeyi unutmayın deriz. Tüm malzemeleriniz hazırsa French pressle cold brew yapımına geçebiliriz.

Öncelikle kullanacağınız malzemeler; 250 ml soğuk su, 70 gram çekilmiş kahve, French press. Bu tarif 250 ml kapasitedeki presler için geçerlidir. Presinizin kapasitesi daha büyükse kullanacağınız malzemeleri yukarıda verdiğimiz oranlara göre arttırabilirsiniz. O halde yapım aşamasına geçebiliriz.

French Pressle Cold Brew Tarifi

  1. French Pressi Hazırlayın: French pressin filtre bölmesini çıkarın ve oda sıcaklığında suyla çalkalayın.
  2. Kahveyi French Presse Koyun: Kahveyi French pressin içine koyun.
  3. Su Ekleyin: Kahvenin üzerine 250 ml soğuk suyu dairesel hareketlerle ve yavaş bir şekilde ekleyin. Kahvenin tamamının suyla temas ettiğinden emin olun.
  4. Karıştırın: Karıştırmak için bir kaşık veya spatula kullanabilirsiniz. Kahvenin suyla homojen bir şekilde karışmasını sağlayın.
  5. Bekletin: Presin kapağını kapatın ve buzdolabında 12-18 saat demlenmeye bırakın. Daha uzun bekletmek, daha yoğun bir lezzet elde etmenize yardımcı olabilir.
  6. Süzün: Bekleme süresi tamamlandığında, French pressin filtresini yavaşça bastırarak kahveyi süzün. Kahvenin tamamını süzdüğünüzden emin olun.
  7. Servis Edin: Soğuk demlenmiş kahveyi servis etmek için bir cam kavanoz veya bardak kullanın. Dilerseniz, buz ekleyerek daha serin bir içecek elde edebilirsiniz.

İşte French pressle cold brew yapımı bu kadar kolay. Yalnızca bekleme aşaması sizi sıkabilir. Ancak tek seferde fazla kahve demleyebilir ve süzdükten sonra buzdolabında bekletebilirsiniz.

Cold brew, soğuk suyla demlendiği için asidite oranı oldukça düşüktür. Ancak lezzet profili açısından oldukça zengindir. Dolayısıyla evinizin rahatlığında bu lezzeti deneyimlemek ve sevdiklerinize deneyimletmek için yapmanız gereken tek şey Mithra Coffee’nin avantajlarından faydalanmak.

Bütçenize uygun presi seçmek ve dilediğiniz türe göre çekirdek siparişi vermek için şimdi siz de Mithra Coffee’yi ziyaret edebilirsiniz.

Mithra Coffee ile Egzotik Lezzetler Ayağınıza Gelsin!

Sevdiğiniz lezzetlerin kalitelisini ve uygun fiyatlısını bulmak sizin için samanlıkta iğne aramak gibi bir şey mi? O halde henüz Mithra Coffee ile tanışmamış olmalısınız. Dünyanın farklı bölgelerinden seçtiği lezzetleri çiftlikten kapınıza getiren bu lezzet dünyası, size tadına doyum olmaz bir keyif sunuyor.

Mithra Coffee’nin lezzetleri arasında çaylar ve kahveler yer alıyor. Çaylar arasında; İngiltere’nin Lady Grey çayı, Fas’ın Morroccan mint çayı, Çin’in yaseminli yeşil çayı ve daha pek çok yere özgü lezzet yer alıyor.

Mithra Coffee kahveleri arasında ise; Guatemala, Brezilya, Peru, Kolombiya, Tanzanya, Etiyopya gibi en ünlü bölgelerin ürünleri bulunuyor. Çiftlikten kapınıza en taze ve en özenli şekilde ulaşan bu lezzetlerle yalnızca aromatik bir fincan hazırlamakla kalmayacaksınız. Aynı zamanda bu lezzetlerle farklı kültürleri de evinize taşıyacaksınız.

Dilediğiniz yere giderken hazırlayıp termosunuza koyacağınız lezzetli çaylar ve kahvelerle bütçenizi de rahatlatabilirsiniz. Kısacası lezzetin en uygun fiyatlı haline ulaşmak için siz de Mithra Coffee’nin aromatik dünyasını keşfedebilirsiniz. Damak tadınız için en uygun lezzetleri Mithra Coffee farkıyla alabilirsiniz.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar