Ankara Gezilecek Yerler | Ankara Gezi Rehberi


Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Ankara Gezilecek Yerler listemiz ile Ankara geziniz için muhteşem bir gezi planı yapabilirsiniz. Ankara’nın en meşhur ve en güzel tarihi yerlerini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Sizler için hazırladığımız Ankara’da gezilecek yerler listesi ile Ankara’nın güzelliklerini baştan keşfedebilirsiniz.

Ankara Gezilecek Yerler

Balıklıhisar Köyü Höyüğü

Akyurt ilçesinde bulunan Balıklıhisar Köyü Höyüğü Hitit dönemine ait olarak pek çok eserin çıktığı özel bir yer. Bu döneme ait ve Frig döneminden kalma seramik parçalarının bulunması ile bölgenin oldukça özel bir yer olduğu da anlaşılmıştır. Eğer tarihe ve arkeolojiye merakınız var ise Balıklıhisar Köyü Höyüğü kesinlikle gitmeniz gereken yerlerden biridir.

Ankara gezilecek yerler rehberimize Devlet Resim ve Heykel müzesi ile devam ediyoruz.

Devlet Resim ve Heykel Müzesi

Altındağ ve Ulus bölgesinde bulunan devlet resim ve heykel müzesi ülkemiz için oldukça kıymetli ve önemli olan sanatçıların eserlerinin sergilendiği bir yer. Sizler de sergilenen bu güzide eserleri ziyaret ederek görme şansına sahip olabilirsiniz.

Gençlik Parkı

Ankara denildiğinde akla ilk olarak gelen yerlerden biri olarak Gençlik Parkı karşımıza çıkıyor. Sizler de Altındağ ilçesine yakınsanız Gençlik parkına giderek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ailecek gidebileceğiniz gençlik parkı içerisinde eğlence alanları ve lunapark da bulunmaktadır.

PTT Pul Müzesi

Ankara ili içerisinde pek çok müze ve tarihi yeri gezip görmeniz mümkün. Bunlardan biri olan PTT pul müzesi de farklı bir gezi planı yapanlar için en doğru seçimlerden biri olabilir. Tarihe ışık tutan yüzlerce farklı ürünü PTT pul müzesi içerisinde sizler de inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Dikmen Vadisi

Dikmen semti içerisinde bulunan Dikmen vadisi yürüyüş yapmak için tercih edebileceğiniz şehrin en nezih yerlerinden biridir. Hem şehrin göbeğinde hem de kafanızı dinleyecek bir alan arıyorsanız tercihinizi Dikmen Vadisi’nden yana kullanabilirsiniz.

Atakule

Ankara ile özdeşleşen yerlerden biri olan Atakule hem yemek yiyebileceğiniz hem de manzaranın keyfini çıkarabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Ayrıca ailecek ve sevdikleriniz ile birlikte giderek Atakule’de eğlence mekanlarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ankara’yı 360 derecelik bir manzara ile izlemek için Atakule’den daha güzel bir seçim olamaz. Ayrıca kulenin en üstünde yer alan döner restoran da şehrin en gözde ve en ünlü yerlerinden biridir.

Eymir Gölü

Eymir Gölü Nerede? Eymir Gölü’nde Yapılacak Aktiviteler Nelerdir? Ankara’nın en güzel ve en özel yerlerinden biri olarak bilinen Eymir Gölü sizler içinde eşsiz bir gezi deneyimi sunmaktadır. Dört mevsimde kendine has ayrı bir güzelliğe bürünen Eymir Gölü ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Eymir Gölü Nerede?

Eymir Gölü Çankaya ilçesinin içerisinde bulunmaktadır. Şehir merkezine ise sadece 17 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Eymir Gölü Ankara ilinin en uzak yerinden bile sadece 25 dakikalık bir mesafe ile ulaşılabilecek bir konumda bulunmaktadır. Özellikle şehir merkezinde bulunmasından dolayı hafta sonları pek çok yerli turisti de ağırlamaktadır.

Eymir Gölü’nde Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Eymir Gölü için bir gezi planı yapıyor iseniz öncelikli olarak sizleri pek çok farklı seçeneğin beklediğini söyleyebiliriz. Bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Bununla birlikte gölün eşsiz güzelliklerinden yararlanarak manzaraya karşı piknik yapma şansına da sahip olabilirsiniz.

Eymir Gölü çevresinde ne zaman göle giderseniz gidin mutlaka balık tutan birilerinin olduğunu görebilirsiniz. Bununla birlikte yaz mevsiminde doğa sporları da Eymir Gölü’nde yapılan aktiviteler içerisinde yer almaktadır. Su ve kürek sporlarına katılabilir ve gölün çevresinde bisiklet turları ya da doğa yürüyüşlerine eşlik edebilirsiniz.

Sadece manzaranın keyfini çıkartmak istiyorum diyorsanız gölün çevresinde tercih edebileceğiniz pek çok farklı restoran da sizleri beklemektedir.

Eymir Gölü’ne gidecekseniz içeriye aracınız ile giremezsiniz. Ancak dışarıda aracınızı park edebileceğiniz ücretsiz otopark bulabilmeniz mümkündür. Eymir Gölü içerisinde yer alan onlarca farklı kuşun bulunduğu alanın seyredilmesi için özel bir kuş gözlem evi de mevcut. Ancak kuş gözlem evini sadece yaz mevsiminde ve açık olduğu günlerde ziyaret edebilirsiniz. Kış mevsiminde kuş gözlem evinin kapalı olduğunu belirtmek isteriz.

Eymir gölü içerisinde ailecek ve sevdikleriniz ile birlikte piknik yapabileceğiniz özel alanlar da bulunmaktadır. Ancak mangal yapmak gibi şeylere kesinlikle izin verilmemektedir. Ayrıca gölün içerisinde motosiklet veya araç ile de girilmemektedir.

Eymir Gölü genel olarak korunan bir alan olduğu için drone uçurmak veya izinsiz ağaç ekmek gibi aktiviteler de kesinlikle yasak olan kurallar içerisinde yer alıyor.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar