Kategoriler: Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

ALLAH BAĞIŞLAYICIDIR, BAĞIŞLAMAYI SEVER

Yüce Allah, sonsuz rahmeti ile insanlara, her zaman hatalarından dolayı bağışlanma ve tövbe etme imkânı tanımıştır. İnsan yaptığı her hatanın, işlediği her günahın ardından bağışlanmanın yollarını aramalı, rabbinin sonsuz af ve mağfiret sahibi olduğunu unutmamalıdır. İşledikleri günahların getirdiği suçluluk duygusu nedeniyle kendilerini asla düzelmez, iflah olmaz kimseler olarak görmek doğru bir davranış değildir. Çünkü hiçbir zaman Allah’ın rahmetinden ümit kesilmemelidir.

”(Resulûm) Kullarıma, benim çok bağışlayıcı ve pek esirgeyici olduğumu haber ver. ” (Hicr suresi, 49)

“Ey nefislerine kötülük edip (günahta) aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin. Doğrusu Allah günahların hepsini bağışlar. Çünkü o, bağışlayandır, merhametlidir.” (Zümer suresi, 53)

Her insan aynı bakış açısına, bilgi birikimine ya da kültür düzeyine sahip değildir. İnsanlar bazen istemeden birbirini kırabilir, üzüntü ve incinmeye neden olabilirler. Böylesi bir durumla karşı karşıya kaldığımızda hiç kimseye kin gütmemeliyiz. Öfkeyle karşılık vermekten kaçınmalıyız. Ağzımızdan çıkabilecek olumsuz sözlerden dolayı daha sonra çok büyük pişmanlık yaşayabiliriz. Onun yerine bağışlayıcı olmayı ilke edinmeliyiz. Yüce Allah’ın hataları affeden, insanları bağışlayan kullarını seveceğini, onlardan hoşnut olacağını unutmamalıyız. Unutmayalım ki affetmek, affedenin değerini ve saygınlığını artırır.

HADİS

“Allah’ım sen çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” (Hadis-i Şerif)



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar