6. Sınıf Allah'ın (c.c.) Elçileri: Peygamberler Test 1

Soru 1 / 19
Sorunun Çözümü
  • Verilen cümlede, Allah'ın emir ve yasaklarını insanlara açıklayıp öğretmek üzere insanlar arasından seçilen elçiler tarif edilmektedir.
  • Peygamber, resul ve nebi kavramları, Allah tarafından insanlara mesaj iletmek üzere insanlar arasından seçilmiş kişileri ifade eder. Bu kavramlar boşluğa getirildiğinde cümle doğru olur.
  • Melekler, Allah tarafından yaratılmış, nurdan varlıklardır ve insanlar arasından seçilmezler. Onlar, Allah'ın emirlerini yerine getiren ve bazen peygamberlere vahiy getiren varlıklardır, ancak kendileri "insanlar arasından seçilen elçi" değildirler.
  • Bu nedenle, boşluğa "melek" kavramı getirilirse cümledeki ifade yanlış olur.
  • Doğru Seçenek D'dır.
🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş