6. Sınıf Işığın Soğurulması Test 1

Soru 13 / 14
Sorunun Çözümü
  • I. öncülün değerlendirilmesi: K bardağının sıcaklığı $20 \text{ °C}$'den $25 \text{ °C}$'ye, L bardağının sıcaklığı $20 \text{ °C}$'den $21 \text{ °C}$'ye yükselmiştir. Her iki bardakta da sıcaklık artışı olduğu için Güneş ışığını soğurmuşlardır. Bu ifade doğrudur.
  • II. öncülün değerlendirilmesi: L bardağı ağaç gölgesinde olduğu için K bardağına göre daha az doğrudan Güneş ışığı almıştır. Bu durum, L'deki sıcaklık artışının ($1 \text{ °C}$) K'deki artıştan ($5 \text{ °C}$) daha az olmasını açıklar. Bu ifade doğrudur.
  • III. öncülün değerlendirilmesi: Mavi renkli cisimler, beyaz renkli cisimlere göre ışığı daha fazla soğurur. Mavi bardaklar yerine beyaz bardaklar kullanılsaydı, ışık soğurması azalacağı için sıcaklık artışları daha az olurdu. Öncüldeki sıcaklık değerleri ($28 \text{ °C}$ ve $25 \text{ °C}$) mevcut duruma göre daha yüksek olduğu için bu ifade yanlıştır.
  • Bu durumda I ve II numaralı öncüller doğrudur.
  • Doğru Seçenek B'dır.
🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş