6. Sınıf Hayatımızdaki Ekonomi Öğrenme Alanı Değerlendirme Test 3

Soru 8 / 13
Sorunun Çözümü

Ayşe öğretmen, öğrencilerden yaşadıkları çevredeki kaynakları ve faaliyet alanlarını kullanarak ekonomiye katkıda bulunacak ürünler tasarlamalarını istemiştir. Öğrencilerin bu konuda araştırma yapıp fikirlerini sunmaları beklenmektedir.

  • Seda: Büyükbaş hayvancılık ve deri atölyelerinden yararlanarak anahtarlık tasarlaması, yerel kaynakları kullanarak yeni bir ürün oluşturma fikrine uygundur.
  • Nalan: Gül bahçelerindeki güllerin yapraklarını kurutarak bitki çayı yapması, yerel bir kaynağı işleyerek yeni bir ürün tasarlama fikrine uygundur.
  • Serap: Hediyelik eşya dükkanlarından ürün alıp satması, yeni bir ürün tasarlama veya yerel kaynakları işleme faaliyetini içermemektedir. Bu, mevcut ürünlerin alım satımıdır, öğretmenin beklentisi olan "ürün tasarlama" ile örtüşmez.
  • Harun: Sahilden deniz kabukları toplayıp duvar süsü yapması, yerel bir kaynağı (deniz kabukları) kullanarak yeni bir ürün tasarlama fikrine uygundur.

Serap'ın ifadesi, öğretmenin beklentisi olan "kaynaklardan ve faaliyet alanlarından yararlanarak ürün tasarlama" yerine, mevcut ürünleri alıp satma üzerine kuruludur. Bu nedenle öğretmenin beklentisine uygun değildir.

Cevap C seçeneğidir.

🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş