6. Sınıf Hayatımızdaki Ekonomi Öğrenme Alanı Değerlendirme Test 1

Soru 8 / 13
Sorunun Çözümü

Sena'nın verdiği bilgilere göre her bir seçeneği değerlendirelim:

  • A) Dedesi ve babaannesi tarımla uğraşmaktadır.

    Metinde "Dedem ve babaannem geçimini mandalina ve portakal yetiştirerek sağlıyor." ifadesi geçmektedir. Mandalina ve portakal yetiştirmek tarım faaliyetidir. Bu değerlendirme yapılabilir.

  • B) Babası hizmet sektöründe çalışmaktadır.

    Metinde "Babam öğretmen olduğu için..." ifadesi yer almaktadır. Öğretmenlik, hizmet sektöründe bir meslektir. Bu değerlendirme yapılabilir.

  • C) Halası ve eniştesi turizm faaliyeti ile uğraşmaktadır.

    Metinde "Ege kıyısında bulunan ilçemiz, Seferihisar'da halamların da hediyelik eşya dükkânı var, eniştemle birlikte dükkânlarını işletiyorlar." denilmektedir. Ege kıyısında, turistik bir bölgede hediyelik eşya dükkânı işletmek turizmle ilişkili bir faaliyettir. Bu değerlendirme yapılabilir.

  • D) Amcası geçimini çiftçilikle sağlamaktadır.

    Metinde "Yetiştirdikleri meyveleri de iki amcam manav dükkânlarında satıyor." ifadesi geçmektedir. Amcalar, dede ve babaannenin yetiştirdiği ürünleri manav dükkanlarında satmaktadır. Bu, ticaret veya perakendecilik faaliyetidir, çiftçilik (tarım) değildir. Çiftçilik dede ve babaannenin mesleğidir. Dolayısıyla, amcasının geçimini çiftçilikle sağladığı değerlendirmesi yapılamaz.

Bu durumda, Sena'nın ifadelerinden hareketle yapılamayacak değerlendirme D seçeneğidir.

Cevap D seçeneğidir.

🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş