6. Sınıf Tasarlanan Bir Ürünün Yatırım Ve Pazarlama Süreci Test 4

Soru 14 / 14
Sorunun Çözümü

Reyhan, Büşra, Selin ve Deren'in bileklik yapma projesi için hazırladıkları kaynakları doğru kategorilerle eşleştirelim:

  • I. Zeytin çekirdeği, ip, renkli boncuk: Bunlar, ürünün yapımında kullanılan ham maddelerdir. Dolayısıyla Malzeme kategorisine girer.
  • II. Belli bir miktar para: Bir projenin yürütülmesi için gerekli olan finansal kaynak Sermaye olarak adlandırılır.
  • III. Makas, iğne, zımpara: Bunlar, üretim sürecinde kullanılan aletlerdir. Bu nedenle Araç gereç kategorisindedir.
  • IV. Malzeme üreticisi, bütçe sorumlusu: Bu ifadeler, projede görev alan insanları ve onların uzmanlıklarını temsil eder. Bu da İş gücü anlamına gelir.

Bu eşleştirmelere göre:

  • I $\rightarrow$ Malzeme
  • II $\rightarrow$ Sermaye
  • III $\rightarrow$ Araç gereç
  • IV $\rightarrow$ İş gücü

Bu sıralama C seçeneğinde doğru olarak verilmiştir.

Cevap C seçeneğidir.

🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş