6. Sınıf Ekonomik Faaliyetler Ve Meslekler Test 1

Soru 4 / 14
Sorunun Çözümü

Verilen kişilerin mesleklerini ve bu mesleklerin ilgili olduğu ekonomik faaliyet alanlarını adım adım inceleyelim:

  • Kenan Bey: "Raman Dağı'ndan petrol çıkarma işlemlerini planlayıp, gerçekleştirip, denetimini yapıyorum." ifadesi, yer altı kaynaklarının çıkarılmasıyla ilgili bir faaliyettir. Bu, Madencilik sektörüne girer.
  • Özlem Hanım: "Batman Ovası'nda meyve-sebze yetiştiriyorum." ifadesi, toprak işleme ve ürün yetiştirme faaliyetidir. Bu, Tarım sektörüne girer.
  • Mehmet Bey: "Tarihî zenginliğiyle öne çıkan şehrimde yerli ve yabancı turistleri ağırlamak için otel işletiyorum." ifadesi, konaklama ve ziyaretçi hizmetleriyle ilgilidir. Bu, Turizm sektörüne girer.

Bu eşleştirmelere göre:

  • Kenan Bey: Madencilik
  • Özlem Hanım: Tarım
  • Mehmet Bey: Turizm

Bu sıralama, A seçeneğinde doğru olarak verilmiştir.

Cevap A seçeneğidir.

🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş