6. Sınıf VII-XIII. Yüzyıllar Arasında İslam Medeniyetinin İnsanlığın Ortak Mirasına Katkıları Test 1

Soru 7 / 14
Sorunun Çözümü
  • Verilen metinde "erkek egemenliği vardı", "kız çocuklarına değer verilmiyor", "kadınlar miras hakkından mahrum bırakılıyordu" ve "Halk, köleler ve özgürler olmak üzere iki sınıfa ayrılmıştı" ifadeleri sosyal eşitsizliklerin varlığını göstermektedir. Bu nedenle I. yargı doğrudur.
  • Metinde "kız çocuklarına değer verilmiyor ve kadınlar miras hakkından mahrum bırakılıyordu" ifadeleri, kadınlara değer verilmediğini açıkça belirtmektedir. Bu nedenle II. yargı yanlıştır.
  • Metinde "Arap toplumu, kabileler halinde örgütlenmişti" ifadesi, merkezi bir siyasi birliğin olmadığını, toplumun kabileler şeklinde dağınık bir yapıda olduğunu göstermektedir. Bu nedenle III. yargı doğrudur.
  • Doğru Seçenek B'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş