6. Sınıf Türkistan'da Kurulan İlk Türk Devletlerinin Medeniyetimize Katkıları Test 1

Soru 8 / 13
Soru Çözümü
  • I. Halkın hayvancılıkla uğraşması, göçebe yaşamın temel geçim kaynağıdır. Hayvan sürüleriyle birlikte hareket etmeyi gerektirir.
  • II. Hukuk kurallarının yazılı olmaması (töre), göçebe toplumlarda yaygın bir özelliktir. Yerleşik düzenin getirdiği yazılı hukuk ihtiyacı daha azdır.
  • III. Hükümdarlığın babadan oğula geçmesi, bir yönetim şeklidir. Bu durum, göçebe yaşam tarzıyla doğrudan ilgili değildir, hem göçebe hem de yerleşik devletlerde görülebilir.
  • IV. Taşınabilir sanat eserlerinin olması, göçebe yaşamın bir sonucudur. Sürekli yer değiştiren topluluklar, kolayca taşınabilen eşyalar üretir.
  • Bu nedenle, hükümdarlığın babadan oğula geçmesi, Türklerin göçebe yaşam tarzıyla doğrudan ilişkili bir durum değildir.
  • Doğru Seçenek C'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş